Morkų pyragas
2012-11-04- Prep Time: 10m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 2:00 h
Average Member Rating
(4.9 / 5)
7 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kaip jau žinote, įsigijome naują sulčiaspaudę, dėl to morkų turime labai daug. Kadangi sultis spaudžiame bent kartą į dieną, lieka labai daug išspaudų, o jau senai norėjau paragauti morkų pyrago. Tad pateikiu jums savo improvizaciją.
Reikės:
- 3 kiaušinių;
- Stiklinė cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Apie 1,5 stiklinės miltų;
- 5 smulkiai tarkuotų morkų.
Gaminimo procesas
Step 1
Pirmiausiai tarkuotas morkas apibarstome 5-6 šaukštais cukraus ir paliekame stovėti.
Step 2
Kol morkos savinasi saldumą, išplakame kiaušinius. Juos plakti reikia apie 6-9 minutes ant mažiausio greičio, palaipsniui pilant likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių masė turėtų pabalti ir padidėti kelis kartus, tada laikoma, jog jie tinkamai išplakti. Į masę suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Masė turi būti tiršta, bet ne kieta, nuo miltų masė sukris, sumažės vėl, bet turi išlikti puri. Kai sumaišysite miltus, sudėkite morkas, vėl viską gerai išmaišykite.
Step 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, skardą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Kepkite apie 50 min, kol gražiai paruduos ir įsmeigus pagaliuką, masė nekibs prie jo. Gerai atvėsinkite ir tiekite.