Gardus Vištienos Troškinys
2012-10-10Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Įdomus dalykas, kad troškinys, kaip patiekalas, gaminamas jau nuo neatmenamų laikų. Kai kuriose kultūrose jis naudojamas tiesiog kaip garnyras, o kitose jau spėjo tapti ir nacionaliniu patiekalu. Troškinys patenka ir į mano mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Todėl ir pasidalinsiu gardžiu receptuku…
Reikės:
- Poros morkų
- Didesnio pomidoro
- Poros agurkų
- Svogūnų (arba svogūnų laiškų)
- Česnakų
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
- Nedidelės vištienos krūtinėlės
- Kario prieskonių
- Penkių pipirų mišinio, druskos
- Ryžių garnyrui (bet galima prikąsti ir duonos rieke) :)
- žalio padažo
Gaminimo procesas
Step 1
Nuplautą po šaltu vandeniu vištą pjaustome išilgai, tada skersai, kad gautųsi kažkas panašaus į kvadratukus.
Step 2
Pabarstome prieskoniais (penkių pipirų mišiniu, druska, kariu) ir paliekame marinuotis, kol mums jos prireiks.
Step 3
Nuplautas morkas tarkuojame arba pjaustome šiaudeliais.
Step 4
Pomidorą ir agurkus pjaustome griežinėliais (skaniau, jei ploniau), o po to griežinėlius pjauname pusiau.
Step 5
Susmulkiname nuluptą svogūną (arba svogūno laiškus) ir česnaką.
Step 6
Jei nusprendėte valgyti su ryžiais, tai būtų pats laikas juos dėti virti. :)
Step 7
Į įkaitintą keptuvę dedame morkas, po minutės kitos agurkus, pomidorus (kepam kol šiek tiek suminkštės).
Step 8
Beriame svogūną ir česnaką, dar pakepame.
Step 9
Laikas vištienai. Įdėjus mėsą, truputį prisukame liepsną.
Step 10
Pilame žalią padažą ir uždengę paliekame troškintis ant mažos ugnies.
Jei bijote, kad vištiena neiškepė, tiesiog drąsiai gnybkite gabaliuką ir žiūrėkite iškepė ar ne. :) Gardaus jums troškinuko!