Įdarytas Vištienos Kepsniukas
2012-10-09Average Member Rating
(2.5 / 5)
4 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Sveiki, prieš keletą dienų sukau galvą, ką pasigaminus vakarienei… Turbūt visi žinote, jog vakare patartina nevalgyti, arba pasirinkti kažką lengvo ir neriebaus, nedidelę porciją. :) Bemąstant ir jau visai susisukus galvai, toptelėjo minčių krūva: vištiena, įdaras, padažas ir ryžiai. Paėmiau tą krūvą ir sulipdžiau į visumą. Tikiuosi Jums patiks. :)
Reikės:
- Poros morkų
- Svogūno
- Česnako
- Vištienos krūtinėlės (vienos pilnai užteks porai porcijų)
- Mėsos prieskonių (mėgstu kai vištiena nebūna visiškai vištienos skonio) :)
- Druskos, pipirų
- Dantų krapštukų
- Aliejaus kepimui
- Ryžių
- žalio padažo
Gaminimo procesas
Step 1
Pradėsim nuo vištienos: peiliu perpjauname ją pusiau, išilgai. Padaliname puses dar į tris lygias dalis, kad išeitų šeši gabaliukai.
Step 2
Gana plonai išmušame mėsą (apie 5-6 mm storio). Patarimas: pasiimkite maistinį maišelį ir prieš mušdami juo apgaubkite vištos gabaliuką iš viršaus ir apačios. Taip lygiau išmušite mėsą ir ją bus patogiau nuimti nuo lentelės.
Step 3
Prieskoniuojame vištieną mėsos prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti +/- 5 min.
Step 4
Uždedame virti ryžius (nepamirškite į vandenį įpilti lašo aliejaus).
Step 5
Ruošiame įdarą: nuplautas morkas pjaustome kuo plonesniais šiaudeliais.
Step 6
Nuluptą svogūną, česnaką kapojame smulkiau.
Step 7
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame morkas, šiek tiek pakepę sudedame svogūną su česnaku. Kepame ant mažesnės liepsnos, nes mūsų tikslas yra, kad morkos suminkštėtų. Kaip visada druska ir pipiras pabaigoje. :)
Step 8
Kabiname šaukštą įdaro ir dedame jį į kepsniuko vidurį. Tada kepsniuką perlenkiame pusiau. Krapštuku perveriame priekį, kad neišbirtų įdaras. Belieka iškepti. :) Kepant kartas nuo karto uždenkite dangčiu, kad višta neišsausėtų.
Step 9
Galiausiai dedame ryžius, šalia kepsniukus ir juos užpilame žaliuoju padažu.
Skanaus ;)