Ypatingieji „Red velvet” keksiukai
2012-11-20- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 2:00 h
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kažkurį vakarą nagrinėdama naujus receptus aptikau „Red velvet” keksiukus. Susidomėjau jais, dėl to radau daugiau informacijos – tai Amerikoje vienas iš populiariausių desertų, nors originale populiariau pyragas ar tortas. Ypatingi tuo, kad spalva yra sodriai raudona. Žinoma, dedasi maistinių dažų, tačiau kažkodėl suabejojau ir bandžiau daryti su burokėliu. Skonio tai nė kiek nepakeitė, o tai svarbiausia, nes keksiukai gavosi itin purūs, be galo minkšti, drėgni ir nerealiai skanūs! Gaminčiau ir gaminčiau juos! Nelaukdama dalinuosi.
Reikės:
- 1/4 puodelio minkšto sviesto;
- 3/4 stiklinės cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1/2 puodelio pasukų;
- 1 vidutinio burokėlio sulčių;
- 1 a. š. geriamosios sodos;
- 1 a.š. grietinės arba acto (sodai nugesinti);
- 1 puodelio miltų;
- 2 v. š. karčiosios kakavos;
- 1/2 v. š. vanilinio cukraus;
- 1/2 a. š. druskos.
Gaminimo procesas
Step 1
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrum iki purumo, tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite pasūkas, burokėlių sultis ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Step 2
Atskirame dubenėlyje sumaišykite maistinę sodą su grietine (actu), tuomet masę sukrėskite į pirminę masę ir viską vėl gerai išmaišykite.
Step 3
Dubenyje sumaišykite druską, miltus ir kakavą, tuomet viską būtinai persijokite į masę ir viską labai gerai išmaišykite.
Step 4
Masę dėkite į formeles (maždaug pusę formelės užpildykite) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
Viršų apliejau tirpdytu šokoladu ir apibarsčiau baltojo šokolado drožlėmis. Tiesa, keksiukai gavosi rudi, ne raudoni, vis gi maistiniai dažai daro savo… Burokėlių sultys tešlą nudažė labai gražia spalva, bet iškepus tos spalvos neliko, jei nebijote dažų, tuomet įdėkite pusę arbatinio šaukštelio ir parašykite, kaip gavosi. Sėkmės eksperimentuojant!