Vokiškas blynas
2012-10-09- Prep Time: 7m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 45m
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šį receptą turiu jau keletą metų, net nebepamenu iš kur aš jį gavau. Žinau viena- tai vienas iš skaniausių desertų, kuriuo kartas nuo karto pasilepiname su žmona. Tad labai rekomenduoju pasidaryti sau šventę ir pasigaminti šį skanėstą.
Reikės:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 2 šaukštų sviesto;
- 100 ml pieno;
- 50 g miltų;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- cukraus pudros.
Gaminimo procesas
Step 1
Kadangi masė yra labai greitai paruošiama, iš anksto įkaitinu orkaitę iki 200°C. Kol orkaitė kaista, mikseriu išplaku kiaušinius su pienu. Tada suberiu miltus, druską, cukrų ir išmaišau iki vientisos masės.
Step 2
Po to sudedu sviestą į 25 cm skersmens skardą ir pašaunu į orkaitę, kad ištirptų. Skarda turi būti didoka, kad blynas būtų plonas, kitaip jis nebus toks skanus.
Step 3
Sviestui ištirpus ir pradėjus burbuliuoti, ištraukiu skardą, pusę jos turinio supilu į paruoštą masę ir išmaišau. Tada visa tai supilu į dar šiltą skardą su likusiu sviestu ir pašaunu į įkaitintą orkaitę. Kepu 15-20 min, jei iškiltų kalneliai neišsigąskite- tai geras ženklas. Po to temperatūrą sumažinu iki 180°C ir kepu dar 10-15 min, kol blynas gražiai pagels.
Blynui iškepus, aš jį dalinu į 4 dalis, įdedu į lėkštę ir negausiai apibarstau cukraus pudra. Pabaigai užpilu šokoladinio padažo (apie jį rašiau anksčiau).
Na ir viskas, belieka atsipūsti ir mėgautis akimirka. Skanaus!