Loader

Vokiškas blynas

2012-10-09
  • Prep Time: 7m
  • Cook Time: 35m
  • Ready In: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Šį receptą turiu jau keletą metų, net nebepamenu iš kur aš jį gavau. Žinau viena- tai vienas iš skaniausių desertų, kuriuo kartas nuo karto pasilepiname su žmona. Tad labai rekomenduoju pasidaryti sau šventę ir pasigaminti šį skanėstą.

Reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 100 ml pieno;
  • 50 g miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • cukraus pudros.

Gaminimo procesas

Step 1

Kadangi masė yra labai greitai paruošiama, iš anksto įkaitinu orkaitę iki 200°C. Kol orkaitė kaista, mikseriu išplaku kiaušinius su pienu. Tada suberiu miltus, druską, cukrų ir išmaišau iki vientisos masės.

Step 2

Po to sudedu sviestą į 25 cm skersmens skardą ir pašaunu į orkaitę, kad ištirptų. Skarda turi būti didoka, kad blynas būtų plonas, kitaip jis nebus toks skanus.

Step 3

Sviestui ištirpus ir pradėjus burbuliuoti, ištraukiu skardą, pusę jos turinio supilu į paruoštą masę ir išmaišau. Tada visa tai supilu į dar šiltą skardą su likusiu sviestu ir pašaunu į įkaitintą orkaitę. Kepu 15-20 min, jei iškiltų kalneliai neišsigąskite- tai geras ženklas. Po to temperatūrą sumažinu iki 180°C ir kepu dar 10-15 min, kol blynas gražiai pagels.

Vokiškas blynas

Blynui iškepus, aš jį dalinu į 4 dalis, įdedu į lėkštę ir negausiai apibarstau cukraus pudra. Pabaigai užpilu šokoladinio padažo (apie jį rašiau anksčiau).
Na ir viskas, belieka atsipūsti ir mėgautis akimirka. Skanaus!

Parašykite komentarą

Title