Vištienos kepsnys su citrinos padažu
2013-05-27- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šis kiek neįprastas receptas man pasirodė labai įdomus, nes niekad nebuvau ragavęs vištienos kepsnio su citrininių padažu. Skonis gan pikantiškas bet skanu, todėl rekomenduočiau bent paragauti. Garnyrui nusprendžiau pasigaminti orkaitėje keptas bulves ir šis pasirinkimas buvo tiesiai į dešimtuką, viskas labai derėjo.
Reikės:
- 500g vištienos krūtinėlės
- Druskos
- Šviežiai grūstų pipirų
- 1 v.š. miltų
- 1 a.š. miltų
- 3 a.š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 citrinos sulčių ir tarkotos žievelės
- 1 a.š. baltojo vyno acto
- 2 v.š. smulkintų petražolių
- 1 v.š. kaparėlių
- 1 v.š. sviesto
- Rukolos
- 1/2 puodelio vištienos sultinio
Gaminimo procesas
Step 1
Išmušti krūtinėles ir pabarstyti druska, pipirais ir 1 v.š. miltais.
Step 2
Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir pakepti ant didelės ugnies po 1-2 min. kiekvieną pusę. Vištieną pakepinus ją išimti iš keptuvės ir sumažinti ugnį iki vidutinės.
Step 3
Į keptuvę sudėti likusį aliejų ir česnaką, pakepinti apie 1 min.
Step 4
Sumaišyti sultinį, citrinos sultis ir 1 a.š. miltus. Supilti į keptuvę.
Step 5
Virti kol sutirštės apie 2-3 min. Sudėti actą, smulkintas petražoles ir kaparėlius. Sudėti sviestą ir maišyti kol sviestas ištirps ir padažas pradės blizgėti.
Step 6
Patiekti vištieną su padažu ir ant viršaus uždėti rukolos salotas apibarstytas žievele, druska, pipirais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.
Perspėju, citrinos sultis dėkite pagal skonį antraip gali būti per rūgštu. Skanaus!