Tortas „Rafaelo svajonė”
2013-01-27- Prep Time: 15m
- Cook Time: 1:10 h
- Ready In: 12:00 h
Average Member Rating
(4.9 / 5)
9 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Noriu su Jumis pasidalinti dar vienu nepaprastu torto receptu, kuris tiesiog tirpsta burnoje, yra labai minkštas, purus ir be galo skanus. Jį kepiau brangiojo kelioms progoms pažymėti. Beje, kepiau 23 cm skersmens kepimo formoje, vieną dieną išsikepiau biskvitus, kitą dieną sutepiau kremu, dar kitą puošiau.
Reikės:
- Biskvitui reikės:
- 5 dideli kiaušiniai;
- 230 g. cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 65 g. aliejaus;
- 230 g. miltų;
- 20 g. kepimo miltelių.
- Pertepimui reikės:
- 1 indelio kondensuoto pieno (kambario temp.);
- 200 g. sviesto (kambario temp., 82% riebumo);
- 450 g. grietinėlės (36%);
- 50 g kokoso drožlių.
- Biskvitų sulaistymui:
- 200 ml. vandens;
- 2 a.š. cukraus;
- 1 citrinos sulčių.
Gaminimo procesas
Step 1
Biskvitų kepimas
Plakite kiaušinius kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi tol, kol masė pabals ir padidės kelis kartus (jau ne kartą minėjau tai).
Step 2
Kai kiaušinių masė tinkamai išplakta, plona srovele pilkite aliejų ir plakite tol, kol masė taps vientisa.
Step 3
Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada juos persijodami berkite į masę, bet nebenaudokite plaktuvo, viską sumaišykite lėtai ir atsargiai šaukštu tik iki tol, kol nebeliks miltų gumulėlių.
Step 4
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Kai kurie konditeriai kepa vieną biskvitą ir pjauna į keturias dalis, kiti kepa du biskvitus ir juos dalina dar per pusę, bet man patogiau išsikepti 4 atskirus biskvitus. Taigi, tešlą daliname į keturias dalis ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol gražiai parus. Gerai atvėsinti.
Step 5
Pertepimo gaminimas
Grietinėlę gerai išplakite, bet neperplakite, kitaip gausis sviestas. Išplaktą grietinėlę dėkite į šaldytuvą.
Step 6
Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną sumaišykite ir išplakite iki purumo, kol masė pašviesės ir taps vientisa. Tuomet suberkite kokosų drožles, išmaišykite ir taip pat dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Step 7
Kai abu kremai atvės, juos sujunkite, visiškai nėra jokio skirtumo, ar sviestinę masę dėsit į grietinėlę, ar atvirkščiai. Esu išbandžiusi abu variantus, rezultatas vienodas. Svarbiausia, kad kremas taptu vientisos konsistencijos.
Step 8
Torto sulaistymas
Kol kremai vėsta šaldytuve, pasigaminame sulaistymo skystį. Į dubenėlį supilkite vandenį, įberkite cukrų ir maišykite tol, kol jis ištirps. Tuomet įspauskite citrinos sultis ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistykite pagamintu sirupu (ne per stipriai, kad nesigautų košė, patogiausia aptepti konditeriniu teptuku).
Step 9
Torto surinkimas
Į torto formą nuimamais šonais dėkite pirmąjį biskvito lakštą, ant jo tepkite 1/4 paruošto kremo, tuomet dėkite kitą lakštą, šiek tiek paspauskite, ant jo viršaus tepkite vėl kremu ir taip iki tol, kol paskutinis sluoksnis bus kremo. Galite jo pasilikti šonų aptepimui. Man to nereikėjo, kadangi dengiau saldainių mase.
Step 10
Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad jis sustingtų. Puoškite pagal savo fantaziją.