Tiramisu
2013-04-17Average Member Rating
(3.6 / 5)
8 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šis burnoje tirpstantis skanėstas užkariavo viso pasaulio smagurių simpatijas. Ne dėl ko kito, o dėl pasakiško savo skonio! Jeigu norite nustebinti savo artimuosius, šis saldus desertas kaip tik Jums. Pikantisko ir dar malonesnio skonio šiam gardėsiui dar suteikia susmulkintos mėtos lapelis, ar tiesiog iš šalsiklio ištrauktos šaldytos vyšnios.
Reikės:
- 300g biskvitinių sausainėlių, vadinamųjų ,,damos pirštelių,,
- 4 kiaušinių tryniai
- 120g cukraus
- 100ml romo, tinka ir brendis
- 450g maskarponės sūrio
- stiklinės grietinėlės 35proc riebumo
- 0,5stiklinės stiprios kavos
- kakavos papuošimui
Gaminimo procesas
Step 1
kiaušinių trynius sudėkite į dubenį, įberkite 100g cukraus, ir įstatę į karšto vandens vonelę kaitinkite tol, kol kol atsiras burbuliukų, tik neužvirinkite, ištraukus iš vonelės kiaušinius baigiam plakti mikseriu iki standžių putų.
Step 2
sudedėkite maskarponę, supilkite romą ir darsykį masę gerai išplakame (ji turi būti puri)
Step 3
atsargiai imaišykite standžiai plaktą grietinėlę.
Step 4
į pasirinktą indą neauktasi kraštais dugno išdėliokite sausanėlius ir apšlakstykite su kava, kad truputėlį sudrėktų, ant viršaus uždėkite puse paruoštos masės. taip kartojam dar vieną kartą. Ant viršaus užbarstom kakavos ir padedam nakčiai į šaldytuvą. Skanumėlis.