Loader

Tiramisu

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Po sočios vakarienės visada norisi pamaloninti gomurį kokiu gardėsiu, tai kodėl neparagavus gabalėlio dangaus? Kitaip tariant, šį kartą siūlau išbandyti Itališkojo tiramisu. Didžiausias minusas tame, kad jį valgyti galima tik kitą dieną… Bet, kuo anksčiau pagaminsime, tuo anksčiau mėgausimės šiuo nepaprastu desertu.

Reikės:

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 4 tryniai;
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • 5 v.š. cukraus;
  • Apie 400 g (pakelio) sausainių (Ladies Finger‘s kitaip vadinami, ilgi sausainiai mėlyname pakelyje dažniausiai būna);
  • 300 ml juodos stiprios kavos;
  • 50 g romo, brendžio ar konjako (tinka ir keli lašai esencijos)
  • Kakavos (apibarstymui)

Gaminimo procesas

Step 1

Visų pirma pasiruošiame kavą, į ją supilame pasirinktą stiprųjį gėrimą (romą, brendį ar kitą) ir paliekame atvėsti.

Step 2

Tuomet atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, kol pašviesės spalva. Į masę atsargiai įmaišyti maskarpone.

Step 3

Atskirame inde išplakti iki standumo baltymus, juo atsargiai įmaišyti į trynio ir maskarpones masę.

Step 4

Pasiruoškite indą, kuriame sluoksniuosite viską, aš asmeniškai sluoksniuoju dideliame stikliniame inde, bet jei laukiate svečių, tai galite daryti į kokteilių taureles ar kitus indelius, kuriuos norėtumėte tiekti savo sveteliams ir suskirstyti desertą porcijomis. Kad ir kurį variantą pasirinkote, veiksmas vyksta toks pat: sausainius trumpam įmerkite į kavą, bet nepanardinkite ir nelaikykite, jie turi tik sudrėkti, bet neišmirkti, kitaip gausis košė. Pamirkytą sausainį dedame į indą, kol užklojam visą dugną, ant jų sieteliu barstome kakavos, tiesiame kremo sluoksnį, tada vėl sausainiai, kakava, kremas ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo, o ant viršaus užbarstyti kakava. Dėti desertą į šaldytuvą ir laukti kitos dienos.

Patikėkit, laukti tikrai verta, abejingų neliks!

Parašykite komentarą

Title