Tetos Virgos pyragėliai
2013-08-19- Prep Time: 5m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 50m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
11 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Vieną, ankstyvą šeštadienio rytą, svečiavomės pas sužadėtinio tetą Virgą. O ji svečius priimti moka… Buvo paruošusi puikios žaliosios arbatos ir pyragėlių, kuriuos ryte iškepė. Nesikuklindama vieną po kito tiesiog „kimšau”, skonis pasakiškas. Nusprendžiau išbandyti jos receptą pati (teta maloniai sudiktavo viską) ir pasidalinti su Jumis. Tiesa, kadangi turėjau daug šaldytos tešlos, tikslių kiekių nežinau, dariau „iš akies”.
Reikės:
- Pievagrybiai;
- Morkos;
- Virtas kumpis;
- Sūris;
- Sviestas;
- Šaldyta bemielė sloksniuota tešla;
- Druska;
- Pipirai;
- Kiaušinis;
- Miltai stalui pabarstyti.
Gaminimo procesas
Step 1
Pievagrybius supjausčiau nedideliais griežinėliais. Įkaitinau keptuvę, įdėjau šaukštą sviesto, subėriau pievagrybius ir smulkiai pjaustytas morkas (šaldytas). Užbėriau žiupsnį druskos, pipirų ir palikau troškintis. Kepti, kol suminkštės, apie 7-10min.
Step 2
Kumpį supjausčiau smulkiais kubeliais, sutarkavau sūrį, sudėjau kepintus pievagrybius ir morkas ir viską gerai išmaišiau.
Step 3
Atšildome tešlą, ją labai plonai iškočiojame, dariau kvadratus ir lenkiau per pusę. Į vidų dedame apie šaukštą įdaro, užspaudžiame kraštus. Sudedame į skardą, aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.