Loader

Šventinės spurgytės

2012-10-09
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Artėjant šventėms kiekvienas norime nustebinti savo artimą, bet kaip padaryti, kad ta staigmena būtų maloni tam žmogeliukui ir tau pačiam? Intenetas pilnas visokių pasiūlymų!  Gali ką nors nupirkti ir problema bus išspręsta, bet kartais norisi padaryti ką nors paprasto ir originalaus.  Esu ragavusi ir kepusi ivairių spurgų, o gaminimas irgi nėra jau toks paprastas. Kas kart, kai sugalvodavau kepti spurgas prireikdavo gero pusdienio kol pasiruoši tešlą, o dar kol iškepi….vargas vienas. Kai pabandžiau šitą receptuką, buvau maloniai nustebinta, kiek mažai darbo, viskas taip greitai ir nerealiai skanu, o ir produktų nereikia taip daug.

Reikės:

  • 250g pusriebės varškės (naudojau ne iš pakelio, o normalią varškę)
  • 1 kiaušinio ir 1 trynio(XL arba L dydžio)
  • 5 didelių šaukštų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • arbatinio šaukštelio degtinės
  • miltų, aliejaus kepimui

Gaminimo procesas

Step 1

Pasiimam didesnį puodą ir su šakute ištrynam varškę, kiaušinį, trynį,cukrų ir vanilinį cikrų. Supilam šaukštelį degrinės, kepimo miltelius ir persijotus miltus. Miltus dėkite ne visus iš karto, po truputį, kad tešla gautūsi puresnė, ir geriau išsiminkytų. Tešlą galima daryti ir minkštesnę jeigu tingite spurgeles gamiti su rankomis, tokiu atveju galima ir su dviem šaukštais.

Step 2

Aš visą laiką darau su rankomis, tada reikia tešlos šiek tiek kietesnės, tada spurgytės gaunasi apvalios ir labai skanu valgyti. P.S. jei niekada nesate sukę spurgyčių su rankomis duosiu patarimą. Susidrėkinkite delnus su vandeniu, bet ne per stipriai, pasiimkite gabalėlį tešlos ir susukite mažiuką rutuliuką ir štai spurgytė susukta.

Step 3

Spurgeles verdu aliejuje, jei neturite aliejaus galima ir taukuose, tik tada dektinės pilti reiktų pora šaukštukų.

Step 4

Išvirtas spurgeles sudedu ant popierinio rankšluoščio kad susigertų riebalai, sudedu į norimą dubenį ir apibarstau cukraus pudra.

Tai štai ir tiek darbo, viskas užima vos valandą. Tai jei nusprendėte ką nors nustebinti šitokiu skanėstu, tikrai nereikės skubėti ir ilgai plušėti prie puodų. Tai labai skanu ir paprasta.

P.S. iš kur paėmiau šitą receptą nepamenu, nes tai buvo jau senei, bet žinau tik vieną, kad jos labai skanios ir ilgai išlieka kaip šviežios.

Parašykite komentarą

Title