Sūrio padažas
2012-10-09Average Member Rating
(3.4 / 5)
10 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Sūris yra vienas iš mano mėgstamiausių produktų, todėl jis visada yra mano šaldytuve. Tad šį kartą parašiau sūrio padažo receptą. Jis trumpas ir lengvas, o skonis tikrai „sūriškas”.
Reikės:
- 150 g fermentinio sūrio;
- 5 didelių šaukštų grietinės;
- 1 skiltelės česnako;
- Druskos;
- Grūstų pipirų;
- Ciberžolės.
Gaminimo procesas
Step 1
Sūrį sutarkavau kuo smulkiau, kad lengviau tirptų. Tuomet užkaičiau keptuvę ant labai silpnos ugnies ir įdėjau grietinės. Kai grietinė pradėjo skystėti (reiškia pradėjo šilti), po žiupsnelį dėjau sūrį ir maišiau, kol sudėjau visą. Sūris turi ištirpti taip, kad taptų skystas, t.y. netįstų nuo šaukšto. Jei taip nesigauna, tuomet dedu dar šiek tiek grietinės.
Step 2
Kai sūris tampa reikiamos konsistencijos, dedu druskos, pipirų, sutrinto česnako ir kelis žiupsnelius ciberžolės. Ciberžolė nudažo padažą geltona spalva- taip jis panašesnis į sūrio padažą. Gerai išmaišau ir viskas, padažas pagamintas!
Žinoma, esant norui galima pridėti ir žolelių, jos tikrai pagyvina skonį, bet čia jau skonio reikalas. Šį padažą naudoju prie keptų koldūnų, tačiau, manau, puikiai derėtų ir su bulvių traškučiais ar bulvytėmis fri.