Šokoladinis padažas
2012-10-09- Prep Time: 5m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 15m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šis, padažas skirtas smaližiams ir šokolado mėgėjams. Juo galima pagardinti pyragus, bandeles, ir pan. Aš savo ruožtu, jį naudoju Vokiškui blynui pagardinti.
Reikės:
- 50 ml grietinėlės;
- 50 ml pieno;
- 10 g kakavos;
- 20 g cukraus;
- 100 g juodojo šokolado (naudoju BLOCK konditerinį šokoladą- taip daugiau ir pigiau);
- Romo esencijos.
Gaminimo procesas
Step 1
Pats gaminimas yra lengvas ir greitas. Į indelį supyliau grietinėlę, pieną ir cukrų. Tuomet ant silpniausios ugnies pašildžiau, kad nebūtų šaltas ir ištirptų cukrus.
Step 2
Tada subėriau kakavą ir gerai išmaišiau.
Step 3
Pačioje pabaigoje sudėjau smulkintą šokoladą ir įlašinau lašelį romo esencijos. Negalima pamiršti, kad gaminant šį padažą reikia nuolat maišyti, mat jis gali labai greitai prikepti. Ir viskas, padažas paruoštas.
Tik būkite atsargūs ir „neužsicukrėkite”, mat tai tikrai nuodėmingai saldus gaminys :)