Snikerinis pyragas
2012-10-30- Prep Time: 15m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 2:20 h
Average Member Rating
(4.2 / 5)
13 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šitą gardų skanėstą – pyragiuką man parūpino kolegė, ji man jį labai pagyrė, sakė, kad labai skanus ir liepė pabandyti išsikepti. Ji buvo teisi, fantastiškas skonis. Patikėkit manim, visi kas ragavo buvo sužavėti, tikrai nesigailėsit, o be to ganėtinai greitai ir lengvai pagaminama, kaip mano brolis paragavęs pasakė: „daug geriau ir skaniau už tinginį”. Aišku, kaip visą laiką, su laiku šitą receptuką patobulinau, pabandykit ir tikrai manau nesigailėsit.
Reikės:
- 100g žemės riešutų
- 70g sviesto(gali būti ir kepimui skirtas)
- 280g sausainių selga(tinka visokie tik ne šokoladiniai)
- Indelis kondensuoto sutirštinto pieno
- Kokoso drožlių
- 200 g juodojo šokolado,aš dedu konditerinį
Gaminimo procesas
Step 1
Įsijungiam orkaitę. Susmulkinam sausainius, gabaliukai turėtų būti truputėlį smulkesni nei gaminant tinginį.
Step 2
Su blenderiu susmulkinam apkepintus žemės riešutus, ant viršaus supilam ištirpintą sviestą ir gerai išmaišom.
Step 3
Ant gautos masės sudedam smulkintus sausainius, išmaišom. Neišsigąskite, masė gaunasi biri.
Step 4
Pasiruošiam skardą kurioje kepsime pyragą, aš naudoju 26cm apvalią skardą, išklojam ją geru kepimo popieriumi, sudedame gautą masę ir su šaukštu išlyginam.
Step 5
Tolygiai užpilame kondensuotą pieną ir vėl palyginam, užbarstom kokoso drožlių pagal skonį, ir susmulkintą šokoladą. P.S. Šokoladą galima ir tarkuoti, tada jis tolygiai pasiskirsto.
Step 6
Pašaunam į orkaitę ir kepame 180° temp. apie 25 min, kol gražiai apskrus. Ištraukus iš orkaitės padedame pyragą šaltai kol atvės,atsiminkit, kad karšto į šaldytuvą dėti negalima, tai reikės palaukti kol atauš, o tada jau bus galima dėt ir į šaldytuvą,atšalusį pyragą supjaustome,ir štai- jau galima skanaut.