Skiauterėlės su šviežiais pomidorais
2012-10-09Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Sveikučiai!
Šitiek daug makaronų receptų, kad net galva susisuka nuo įvairovės. Bet jums šiandien siūlau savo pačios sugalvotą ir labai gerai įvertintą receptą neeiliniams makaronams. Neeiliniai dėl to, kad gaminau su neįprastais makaronais – skiauterėlėmis.
Reikės:
- Pusę pakelio skiauterėlės makaronų;
- 1 v.š. aliejaus;
- 200 g. malto kiaulienos kumpio;
- 5 dideli pomidorai
- Šviežio baziliko lapelių;
- Mėgstamų prieskonių, česnakų skiltelių;
- Tarkuoto sūrio.
Gaminimo procesas
Step 1
Visų pirma pasiruošiame pomidorus: juos kiek įpjauname ir sudedame į indą, tuomet užviriname vandens apie pora puodelių ir pilame ant pomidorų. Kadangi man to užteko, kad odelė atšoktų, papildomai vandens nebereikėjo, bet jei jums odelė "neatsiraitė", tada po karšto vandens perliekite pomidorus šaltu vandeniu, turėtų padėti. Kai jau nulupsite pomidorus, juos supjaustykite smulkiais kubeliais.
Step 2
Kai pomidorai paruošti, kaiskite vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus (kad makaronai nesukibtų) ir įberkite žiupsnį druskos. Makaronus virkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Step 3
Kol verda makaronai, pasiruoškime padažą. Į įkaitintą aliejų (naudojau alyvuogių aliejų, maišytą su čili pipirais) dedame maltą mėsą, pasirinktus prieskonius ir kepame, kol mėsa pasidaro šviesi. Tuomet dedame smulkintą česnaką ir dar pakaitiname. Suberiame pjaustytus pomidorus, bazilikus ir troškiname masę tol, kol pomidorai suminkštėja ir "paleidžia" sultis.
Step 4
Dedame į lėkštę makaronus, ant viršaus padažą ir užberiame tarkuoto sūrio.
Paprasčiau ir nebūna! Gero apetito!