Ryžių ir daržovių troskinukas kitaip
2012-10-10Average Member Rating
(4.2 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kai noriu pagaminti ką nors skanaus, bet greitai, gaminu orkaitėje. Šįkart sumasčiau pagaminti savo firminę užkepėlę su ryžiais ir daržovėmis. Šįkart gaminau kitaip, gavosi kaip plovas, tik su grietinėle. Tai vat, nusprendžiau pasidalinti savo idėja ir su jumis.
Reikės:
- Apie 400g mėsos, kokios norite, tinka visokia
- Poros pakelių mėgiamų šaldytų daržovių
- Didelio indelio grietinėlės
- Pieno
- Ryžių, bandžiau su visokiais, skaniausiai su plikytais
- Druskos, pipirų ir mėgiamų prieskonių
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimo procesas
Step 1
Mėsą kaskart naudodavau vištienos krūtinėlę, bet šįkart nusprendžiau pabandyt su kiauliena. Tai vat, iš anksto susipjausčiau ją nedideliais gabaliukais (kubeliais), sumaišiau su prieskoninėm žolelėm (raudonėlis, bazilikas, mairūnas) druska ir pipirais, uždėjau dar šaukštą garstyčių ir palikau porai valandžikių, kad įsimarinuotų ir suminkštėtų.
Step 2
Artėjant pietums ją apkepinau keptuvėje, šįkart mėsą kepinau ilgiau, kadangi tai ne vištiena. Šitą užkepėlę aš gaminu moliniame inde, labai patogu. Tai vat, kol troškinosi mėsytė, į apatinį sluoksnį susipyliau ryžius,o ant viršaus daržoves, užbėriau druskytės ir pipiriukų, viršutinis sluoksnis apkepinta mėsytė, su pienu susimaišiau grietinėlę ir supyliau į kepimo indą, uždengiau su folija. Troškinau orkaitėje apie valandą 200 laipsnių temp. Baigiant kepti nuimam foliją, kad gražiai paruduotų.
Skanumėlis:)