Ryžiai su kariu
2013-02-11Average Member Rating
(4.7 / 5)
12 People rated this recipe
Kuomet gaminau vištienos skrandukų troškinį, man prie jo reikėjo garnyro. Sumasčiau naudoti ryžius, mat senai bebuvau juos valgęs, bet paprastai virti jau buvo atsibodę ir nuobodūs, norėjosi kažko naujo. Tad nusprendžiau paieškoti internete kaip galima kitaip juos pasigaminti. Ir štai įdomus rezultatas. Ryžiai buvo geltoni, kitokio skonio ir su šiokiu tokiu aštrumu. Verdant nereikalauja jokios priežiūros, tiesiog pastatai ir palieki ir nereikia jaudintis ,kad pridegs! Tiesa, šiuo atveju reikia naudoti kuo kokybiškesnius ryžius, nes iš pigių gausis tiesiog košė.
Reikės:
- 2 puodeliai ryžių
- 3,5 puodelių vištienos sultinio
- Druskos
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 puodelio smulkintų svogūnų
- 2 a.š. kario
Gaminimo procesas
Step 1
Nuploviau ir nusausinau ryžius.
Step 2
Puode įkaitinau aliejų ir pakepinau svogūnus, kol jie suminkštėjo ir pradėjo keisti spalvą.
Step 3
Tada sudėjau ryžius, įpyliau sultinį, druskos, karį ir ant didelės ugnies užviriau.
Step 4
Kai tik pradeda virti staiga uždengiau dangtį ir sumažinau ugnį. Kol verda dangčio nekilnojau, palikau ramybėje. Viriau 20 minučių.
Step 5
Praėjus 20 minučių ugnį išjungiau ir palikau dar 5 minutes ramiai pastovėti savo garuose.
Step 6
Atidarius dangtį išpurenau ryžius šakute ir patiekiau ant stalo.
Skanaus!
Comment (1)
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Tekstą parašė kvepalai internetu on 2013/03/13
Vat siandien ir pasidarysim prie garnyro:)