Pynutės su saliami
2012-10-10Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Skubu su jumis pasidalinti dar vienu receptu, kuris netikėtai atėjo į galvą. Jis labiau skirtas pietums darbe arba mėgstantiems gan sočius pusryčius. Bet faktas tame, kad abejingų jiems nelieka, o ir improvizuoti savo mėgiamais produktais visada galima. Taigi, raitojamės rankoves ir kimbam į darbus.
Reikės:
- 2 a.š. mielių (naudojau „chemines“);
- 1 a.š. cukraus;
- 200 ml. šilto vandens;
- 300 g. miltų;
- 1 a.š. druskos;
- 30 ml. aliejaus;
- 100 g. Saliamio;
- Pieno aptepimui.
Gaminimo procesas
Step 1
Visų pirma sumaišome dubenėlyje mieles ir cukrų, jas užpilame šiltu (ne karštu!) vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kol suputos. Per tą laiką kitame dubenyje persijojame miltus su druska, supilame aliejų ir jau suputojusias mieles. Išmaišome produktus, užminkome tešlą ir paliekame 30 min. pakilti.
Step 2
Kai tešla pakyla, ją iškočiojame ir susipjaustome juostelėmis. Saliamį supjaustome į keturis gabaliukus (iš vieno apskritimo). Tuomet sulipinam trijų juostelių galą ir piname kaip plaukų kasą į tarpus dedant po gabalėlį saliamio. Taip pasiruošiame visas bandeles galus sukibdydami, aptepame pienu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai paruduos. Žinoma, skaniausia kol šilti, bet mums patiko ir atšalę.
P.S. Šio kiekio saliamio man neužteko, dėl to teko improvizuoti: apibarsčiau mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis bei kmynais, gavosi skanus užkandis prie alaus.