Orkaitėje kepta višta
2012-10-09- Prep Time: 15m
- Cook Time: 1:15 h
- Ready In: 1:30 h
Average Member Rating
(2.6 / 5)
9 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Tai keptos vištos receptas, kurį labiausiai mėgstu. Dažniausiai kepu būtent pagal jį, nes mėsa gaunasi tokia minkšta, kad nuo kaulo net pati „nueina”. O vištos odelė būna tokia traški ir skani… Pats receptas yra paprastas, todėl skanią vištą iškepsite lengvai ir greitai.
Reikės:
- 1 vištos;
- druskos;
- grūstų pipirų (naudojau pipirų mišinį);
- česnako galvos;
- kmynų;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- čiobrelių (galima dėti ir kitų žolelių);
- svogūno;
- lauro lapų.
Gaminimo procesas
Step 1
Kiekio nerašiau, kadangi viskas priklauso nuo vištos dydžio ir Jūsų skonio. Vištą ištryniau su druska (geriau stambia, mat perteklius geriau nubyra) ir pipirais.
Step 2
Česnakus, kmynus, čiobrelius ir aliejų sukapojau su blenderiu (tai reikia daryti atsargiai, kad masė nepavirstų koše). Gauta mase ištryniau vištą tiek iš išorės, tiek iš vidaus.
Step 3
Po to į vištos vidų sudėjau lauro lapus (jais padengiau visą vidų), įdėjau svogūno galvą (žinoma nuluptą :)). Visą tai dariau dideliame dubenyje.
Step 4
Paruoštą vištą dėjau į rankovę ir dubenyje likusią masę sudėjau vištai ant krūtinėlės. Tuomet pašoviau į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Naudoju tokią taisyklę- 1 kg = 1 val. kepimo, todėl vištą kepiau 1 val. 15 min. -višta svėrė 1,2 kg.
Step 5
Kad odelė gautųsi apskrudusi ir traški, likus pusei valandos iki iškepimo praplėšiu rankovę taip, jog višta būtų atvira. Tuomet kas 10 min. vištą apipilu jos sultimis.
Step 6
Sunkiausias etapas prasideda, kai pasklinda apetitą žadinantys kvapai ir reikia sulaukti kol višta iškeps. Tad apsiginkluoju kantrybe ir einu gaminti garnyrą :)
Comment (1)
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Tekstą parašė Ramunė on 2015/02/03
Labai skaniai išsikepa taikant ši būdą. Visada labai gerai išsikepa ir dujinėje orkaitėje, kažkaip man patogiau nei elektrinėje. :D