Loader

Orkaitėje kepta višta

2012-10-09
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 1:15 h
  • Ready In: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.6 / 5)

2.6 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Venecijos pica

  • Vištienos šašlykas obuolių sulčių padaže

  • Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

  • Kebabas

Tai keptos vištos receptas, kurį labiausiai mėgstu. Dažniausiai kepu būtent pagal jį, nes mėsa gaunasi tokia minkšta, kad nuo kaulo net pati „nueina”. O vištos odelė būna tokia traški ir skani… Pats receptas yra paprastas, todėl skanią vištą iškepsite lengvai ir greitai.

Reikės:

  • 1 vištos;
  • druskos;
  • grūstų pipirų (naudojau pipirų mišinį);
  • česnako galvos;
  • kmynų;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • čiobrelių (galima dėti ir kitų žolelių);
  • svogūno;
  • lauro lapų.

Gaminimo procesas

Step 1

Kiekio nerašiau, kadangi viskas priklauso nuo vištos dydžio ir Jūsų skonio. Vištą ištryniau su druska (geriau stambia, mat perteklius geriau nubyra) ir pipirais.

Step 2

Česnakus, kmynus, čiobrelius ir aliejų sukapojau su blenderiu (tai reikia daryti atsargiai, kad masė nepavirstų koše). Gauta mase ištryniau vištą tiek iš išorės, tiek iš vidaus.

Step 3

Po to į vištos vidų sudėjau lauro lapus (jais padengiau visą vidų), įdėjau svogūno galvą (žinoma nuluptą :)). Visą tai dariau dideliame dubenyje.

Step 4

Paruoštą vištą dėjau į rankovę ir dubenyje likusią masę sudėjau vištai ant krūtinėlės. Tuomet pašoviau į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Naudoju tokią taisyklę- 1 kg = 1 val. kepimo, todėl vištą kepiau 1 val. 15 min. -višta svėrė 1,2 kg.

Step 5

Kad odelė gautųsi apskrudusi ir traški, likus pusei valandos iki iškepimo praplėšiu rankovę taip, jog višta būtų atvira. Tuomet kas 10 min. vištą apipilu jos sultimis.

Step 6

Sunkiausias etapas prasideda, kai pasklinda apetitą žadinantys kvapai ir reikia sulaukti kol višta iškeps. Tad apsiginkluoju kantrybe ir einu gaminti garnyrą :)

Orkaitėje kepta višta

Comment (1)

  1. Tekstą parašė Ramunė on 2015/02/03

    Labai skaniai išsikepa taikant ši būdą. Visada labai gerai išsikepa ir dujinėje orkaitėje, kažkaip man patogiau nei elektrinėje. :D

     

Parašykite komentarą

Title