(Ne)tikri žemaičių blynai
2012-10-10Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šį kartą nusprendžiau pasinerti į tradicinę lietuvišką virtuvę, tad gaminau žemaičių blynus. Žinoma, tai nėra tikrieji žemaičių blynai, kadangi į tradicinius, kiek girdėjau, įeina virti ir smulkinti plaučiai. Na… Nesu toks gurmanas, kad valgyčiau plaučius :)
Į savo blynus dėjau kiaulienos faršą- dėl to jie tapo ne tik valgomi, bet net labai skanūs (gi dėl skonio nesiginčijama?).
Reikės:
- Blynams:
- 1,5kg bulvių;
- 1 stiklinė miltų;
- džiūvesėlių;
- 1 kiaušinio;
- druskos;
- 1 v.š. sviesto;
- svogūno.
- Įdarui:
- 600g kiaulienos faršo;
- svogūno;
- pipirų;
- druskos.
Gaminimo procesas
Step 1
Pradžiai nuskutau bulves ir nulupau svogūnus. Kadangi bulvės bus trinamos, prieš verdant jas smulkiai supjausčiau. Virdamas bulves, į tą patį puodą įmečiau ir vieną svogūną. Kai bulvės su svogūnu išvirė, ištraukiau svogūną ir blenderiu susmulkinau iki tyrės. Ją supyliau ant nusunktų bulvių ir viską sutryniau grūstuve. Į gautą bulvių košę įmušiau kiaušinį, sudėjau miltus, druską, supyliau ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišiau. Jei tešla gaunasi per skysta, reikia įdėti dar šiek tiek miltų.
Step 2
Atėjo laikas įdarui. Susmulkintą svogūną pakepinau su faršu, druska ir pipirais. Viskas! Įdaras pagamintas :)
Step 3
Liko tik padaryti blynus. Kad tešla nekibtų, prieš ją imdamas rankas pakišdavau po šaltu vandeniu. Iš tešlos padariau kamuoliuką ir suspaudžiau tarp delnų, kad pasidarytų plokščias ir delno dydžio. Tada į viduriuką dėjau šaukštą įdaro (stengiausi, kad su įdaru nepakliūtų jo sulčių, mat tada tešla sunkiai limpa) ir užlenkiau kraštus- gavosi kažkas panašaus į cepelinus. Kad blynas būtų plokščias, jį tiesiog suplojau. Beliko apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Šio patiekalo negaminu dažnai, nes jo gaminimas mane erzina (net nežinau kodėl). Tačiau kartą per pusę metų susikaupiu ir tam pasiryžtu :)