Naminiai sausainiai
2012-10-10Average Member Rating
(4 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kol laukiam tiramisų, sumąsčiau pasilepinti senoviniais, naminiais sausainiais, kurie primena vaikystę savo skoniu, kvapu, traškumu ir riešutų gausumu. Variacijos šiuo receptu įvairios, tačiau nusprendžiau daryti būtent taip, kaip darydavo tų laikų šeimininkės – per mechaninę (rankinę) mėsmalę.
Reikės:
- 200g. kambario temperatūros sviesto;
- 1 stiklinės majonezo;
- 1 kiaušinio;
- 130 g. cukraus;
- Žiupsnis druskos;
- 1 a.š. sodos (ir 1 a.š. grietinės jai nugesinti);
- 450g. miltų;
- Pasirinktų riešutų apibarstymui
Gaminimo procesas
Step 1
Prieš darant tešlą, pasiruošiau lazdyno riešutų (apie saują): juos sudėjau į sausą, įkaitintą keptuvę, kiek pakaitinau ir atvėsinau, tada nulupau odelę ir šiek tiek pasmulkinau.
Step 2
Tešla: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, tuomet įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Į masę sudėti majonezą, druską ir sodą, išmaišyti iki vientisos masės. Suberti persijotus miltus ir vėl išmaišyti iki vientisos masės. Kai masė paruošta, ją leisti per mėsmalei skirtą specialią formelę tiesiai ant kepimo popieriaus. Neturintiems jos, galima dėti tiesiog šaukštu arba pasinaudoti konditeriniu švirkštu. Suformuotus sausainiukus apibarstyti riešutais ir kepti 180°C iki tol, kol gražiai paruduos (stebėkite pagal savo orkaitę, nes mano kepa atskiromis dalimis, dėl to laikas kiek skiriasi ir tikslaus negaliu pasakyti). Galima juos pertepti mėgiamu džemu ir „suklijuoti“ po du, kaip jau jūsų fantazija ir norai trokšta. Skanaus pasineriant į prisiminimus!