Mažytės cinamoninės spurgytės
2013-02-06- Prep Time: 15m
- Cook Time: 1:15 h
- Ready In: 1:30 h
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Vienas iš įdomesnių radinių kurį radau internete. Tiksliau tai yra plikytos tešlos spurgytės kurios gali būti nebūtinai mažos.
Reikės:
- Augalinio aliejaus
- 1 puodelio vandens
- 115g sviesto
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 a.š. cinamono
- 1,5 puodelio persijotų miltų
- 3-5 kiaušinių
- Apibarstymui:
- 3 v.š. cinamono
- 5 v.š. cukraus
Gaminimo procesas
Step 1
Į puodą supyliau vandenį, įdėjau sviestą, cinamoną ir druską. Pastačiau ant ugnies ir maišiau, kad viskas ištirptu. Mišiniui užvirus sudėjau visus miltus, sumažinau ugnį ir mediniu šaukštu maišiau tol kol tešla tapo vientisa ir atšoko nuo sienelių, kitaip tariant pasidarė rutulys.
Step 2
Tešlą perdėjau į dubenį ir palikau kokioms 5 minutėms atvėsti. Jai atvėsus įplakiau tris kiaušinius ir mikseriu maišiau iki vientisos masės. Tešla turi būti blizgi, jei tokia nėra, kaip man ir nutiko, reikia dėti dar kiaušinio baltymo, mano atveju prireikė dviejų kiaurinių baltymų.
Step 3
Į keptuvę įpyliau aliejų. Kol aliejus kaito į konditerinį švirkštą sudėjau tešlą ir parinkau antgalį su gan didoka skyle. Taip pat pasiruošiau maistines žirkles, kad būtu šalia kai jų prireiks.
Step 4
Kuomet aliejus įkaito su konditeriniu švirkštu išspaudžiau norimo ilgio (apie 1,5-2 cm) spurgytes ir su žirklėmis jas karpiau. Kol jos kepė pasiruošiau pabarstymui cinamono ir cukraus mišinį.
Step 5
Kuomet spurgytės tapo auksinės spalvos jas išėmiau ir padėjau ant popieriaus, kad sugertu aliejaus perteklių. Tada apvoliojau cinamono ir cukraus mišinyje.
Step 6
Patiekti su grietinėle arba su šokolado padažu kaip kad aš ir padariau.
Skanaus!