Makaronai su vištiena ir voveraitėmis
2012-10-09Average Member Rating
(2 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Na ką, po vakarykštės vakarienės (kepiau vištą), liko likučių, tad nusprendžiau pagaminti kažką iš jų. Palandžiojus internete, mane sudomino vienas receptas gaspadine.lt puslapyje. Tai buvo spageti makaronai su vištiena ir voveraitėmis. Kaip tik prisiminiau, kad žmona prieš dieną sakė, jog šaldiklyje dar turime šaldytų voveraičių ir jas reikia sunaudoti. Tad ilgai nemastęs nusprendžiau kibti į darbą.
Reikės:
- Pakelio makaronų;
- Vištos krutinėlės;
- Apie 250g voveraičių;
- Vieno svogūno;
- 0,5 stiklinės vištienos sultinio;
- 250 ml 30% riebumo grietinėlės;
- Poros šaukštų sviesto;
- Saujos krapų;
- Maltų pipirų;
- Druskos;
- Šiek tiek baziliko.
Gaminimo procesas
Step 1
Voveraites apviriau sūdytame vandenyje ir nusunkiau.
Step 2
Tuo tarpu žmona lėkė iki parduotuvės pirkti svogūno. Jai grįžus svogūną susmulkinau ir, kartu su voveraitėmis, sudėjau į įkaitintą keptuvę, kurioje jau buvo ištirpęs svietas, pakepinau.
Step 3
Toliau, pagal receptą, krūtinėlę reiktų nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, ją pakepinti ir sudėti kepintus svogūnus su voveraitėmis. Šią vietą aš praleidau, kadangi jau turėjau keptos vištos iš vakar dienos. Man beliko ją susmulkinti ir mesti į keptuvę kartu su svogūnais ir voveraitėmis.
Step 4
Po to reikia supilti grietinėlę, bet... Per žioplumą nusipirkau grietinės, tad teko suktis iš padėties. Paėmiau 150 ml grietinės ir 100 ml pieno, sumaišiau juos ir gavau tokią pačia konsistenciją. Pasirodo šis variantas tiko, tad gaminau toliau.
Step 5
Supyliau vištienos sultinį, dėjau druskos ir pipirų, krapų ir smulkintų baziliko lapų. Tuomet liko tik 20 min. troškinimo. Bebaigiant troškinti, masė pradėjo labai tirštėti, tad nusprendžiau įpilti dar šiek tiek vandens.
Step 6
ol viskas troškinosi, išviriau makaronus ir nusausinau. Naudoju Lubella firmos makaronus- jie šiek tiek brangesni, tačiau išlaiko savo formą ir nesutyžta. Gautą troškinuką sudėjau ant makaronų, kurie jau buvo lėkštėje.
Tiek man, tiek mano žmonai šis patiekalas labai patiko ir tikrai ateityje jį vėl gaminsiu. Kadangi dabar yra grybų sezonas, rekomenduoju daryti su šviežiais grybais- kvapas ir skonis bus kur kas geresnis ir įsimintinesnis :) Skanaus!