Loader

Lazanija šiek tiek kitaip…

2012-10-09
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Lazanija

  • Spagečiai su sūriu

  • Itališki makaronai su sūriu

  • „Pasta con pomodori e cannella” – makaronai su cinamonu

  • Aštrūs kepti spagečiai

    Aštrūs kepti spagečiai su dešrelėmis

Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje. Pats žodis „lasagna“ kilęs iš graikiško žodžio, todėl yra teorijų, jog lazanijos kilmė yra susijusi su graikų makaronų patiekalu laganon. Kad ir kaip ten bebūtų, mano pirmoji pažintis su lazanija buvo labai seniai – tuo metu dar net nenutuokiau nei ką darau, nei kas iš to išeis. Tik žinojau, kad noriu daug ir skaniai. Tai buvo iššūkis, bet kartu ir smagi patirtis. Kiek buvau girdėjęs, gaminant lazaniją reikia virti makaronų lakštus, bet tai man pasirodė šiek tiek kvaila… Todėl papasakosiu kaip pasigaminti lazaniją taip, kad nereikėtų to daryti (tai sutaupys ~ 20 minučių Jūsų brangaus laiko).

Reikės:

  • Maltos mėsos 500g (mėsą rinkitės pagal skonį)
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • Sviesto(kepimui)
  • Saldžiosios paprikos
  • Pievagrybių indelio (apie 250g)
  • Grietinės
  • Sūrio (geriausiam skoniui reiktų tikro sūrio ,o ne riebalinių mišinių rinkinio)
  • Svogūno
  • Pieno
  • Česnako
  • Pomidorų savo sultyse 800g („campino“ geriausi, bet jų sunku rasti)
  • Miltų
  • 5 pipirų mišinio
  • Druskos (geriau stambiagrūdė, nes su smulkinta druska labai lengva persistengti)
  • Poros lauro lapų
  • Šaukšto raudonėlio (gurmanams tiks ir šviežia baziliko šakelė)
  • Lazanijos lakštų (kitąkart aptarsime kaip juos patiems pasigaminti)

Gaminimo procesas

Step 1

Į gerai įkaitintą keptuvę dedame maltą mėsą. Ją su mentele paskirstome ir gražiai ant nedidelės ugnies apkepame;

Step 2

Tuo metu pasiruošiame daržoves- smulkiai supjaustome svogūną, papriką, česnaką (skonis geresnis smulkinant peiliu, o ne tarkuojant ar panašiai);

Step 3

Mėsai šiek tiek apkepus, į ją sudedame smulkintus svogūną, papriką ir česnaką;

Step 4

Kai daržovės suminkštėja, dedame pomidorus, lauro lapus, pipirus, šiek tiek druskos ir raudonėlį ar baziliką;

Step 5

Viską išmaišome, uždengiame dangčiu ir šiek tiek patroškiname;

Step 6

Mėsos troškinys baigtas.

Step 7

Grybų padažui mums reikės labai nedaug: Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą.

Step 8

Jam ištirpus, beriame miltus, juos intensyviai maišome (nustatome mažesnę ugnį).

Step 9

Miltams įgavus aukso spalvą, labai atsakingai, palengva pilame pieną. Vis dar intensyviai maišome.

Step 10

Tada sudedame stambiau supjaustytą svogūną bei pievagrybius, pamaišome.

Step 11

Padažui įgavus tirštesnę konsistenciją, išjungę keptuvę palaikome šiltai porą minučių.

Step 12

Galiausiai beriame druską, pipirus, išmaišome.

Step 13

Paimame indą, jis turi būti aukštais kraštais. Dugną padengiame plonu mėsos troškinio sluoksniu. Ant viršaus dedame lazanijos lakštą, o ant jo- grybų padažo, sūrio, tada vėl mėsos, lakštą, grybų padažo, sūrio, mėsos... Ir taip iki tol, kol baigsis arba lakštai, arba įdaras. Paskutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir grybų padažas. Jei mėgstate skrudintą sūrį, galite prieš dėdami į orkaitę užtarkuoti jo ant viršaus.

Step 14

Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 min., priklausomai nuo orkaitės.

Štai ir viskas, Skanaus!

Parašykite komentarą

Title