Lazanija
2013-02-21- Servings: 5
- Prep Time: 55m
- Cook Time: 55m
- Ready In: 2:05 h
Average Member Rating
(4.7 / 5)
11 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kažkada lazanija man atrodė labai sudėtingas patiekalas, bet prieš kokį pusmetį pabandžiau ir įsitikinau, kad tai labai lengvai pagaminama, tik reikia išsirnkti tinkamą receptą. Tąkart pravarčiau daug receptų, bet užkliuvo tik vienas – Džeimso Oliverio lazanija. Tai buvo mano pirmoji kepta lazanija ir galiu teigti, kad pati skaniausia, kokią tik esu valgiusi. Ją kepu tik ypatingomis progomis, kai laukiu svečių. Šis katras taip pat neišimtis. Svečiams patiko, manau patiks ir Jums.
Reikės:
- Bolinijos padažui:
- 2 rūkytos šoninės bryzai
- 2 česnako skiltelės
- 2 morkos ir 2 svogūnai
- 2 salierų stiebai
- alyvuogių aliejaus
- 2 kupini šaukštai džiovintų raudonėlių
- 500g kiaulienos- jautienos faršo
- 800g konservuotų smulkintų pomidorų
- jūros druskos,maltų pipirų
- ryšelis šviežių bazilikų
- 50g sūrio ,,Džiugas,,
- Lazanijai:
- 250g lazanijos lakštų
- 500ml grietinėlės
- 100g sūrio Džiugas
- 2 vidutinio dyžio pomidorai
Gaminimo procesas
Step 1
Troškinio paruošimas: Šoninę supjaustom kubeliais ir apkepiname kol gražiai paruduos kartu su raudonėliais ir pora šaukštų alyvuogių aliejaus.
Step 2
Taip pat kubeliais susipjaustome ir visas daržoves, smulkumas nesvarbu, vistiek ilgai troškinsis. Sudedam kartu su apkepinta šonine, Pakepam dar apie 7 min.
Step 3
Sudedam mėsą, konservuotus pomidorus, įpilam 400ml vandens. Užvirinam.
Step 4
Susismulkinam bazilikus ir kartu su druska ir smulkintais pipirais sumetam jau į užvirusį troškinį. Troškiname apie 45min. karts nuo karto pamaišydami.
Step 5
Baigus troškintis vanduo turi truputėlį nuvirti, visa masė turi gautis ne sriuba, o troškinys. Nuimam nuo ugnies, sudedam sūrį, išmaišom ir padažas jau padarytas.
Step 6
Lazanijos gaminimas: Lazanijos lakštus pamerkiu į sūdytą užvirusį vandenį, ir palaikau apie10min, tam kad nereiktų virti, nes šitokie lakštai labai mėgsta sukibti, o kai pamerki į karštą vandenį to išvengiama. Tai vat, tretšdalį padažo įpilam į pasirinkto dydio skardą, klojam sluoksnį lakštų, tretšdalį grietinėlės, ketvirtadalį sūrio, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip pat kartojam dar du kartus. Paskutinis sluoksnis grietinėlės su sūriu, sudedam ant viršaus pomidorų griežinėlius, apšlakstom alyvuogių aliejumi ir kepame 190ºC orkaitėje. Pradžioje užklojame su folija, pakepame apie 20min, po to nuimame ir tada dar apie 35min. Skanaus
Comment (1)
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Tekstą parašė Romanas on 2013/02/21
Išties skaniai atrodo, būtinai reikės pabandyti! :)