Labai karštas sumuštinis
2012-10-10Average Member Rating
(3.3 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Žodis sumuštinis, kurį mes naudojame šiandien, gimė Londone. Anglų didikas Džonas Montagu, ketvirtasis Sandwich’o (Sandwic) grafas, buvo aistringas lošėjas. 1762-ųjų naktį didikas buvo stipriai įsitraukęs į eilinį lošimą, tačiau nenorėjo nutraukti žaidimo tam, kad galėtų užkąsti- jau kurį laiką buvo alkanas. Kaip byloja legenda, jis nurodė padavėjui atnešti kepsnį mėsos tarp dviejų gabalėlių duonos. Grafas galėjo tęsti savo lošimą ir valgyti savo užkandį. Žmonija iš šio įvykio paveldėjo greito maisto produktą, kurį dabar žinome kaip sumuštinį. Tikėtina, kad mėsa buvo tarp duonos gabaliukų tam, kad grafas, žaisdamas kortomis, neišsiteptų pirštų riebalais. Tai tikrai geniali idėja, kuri galėjo gimti tik netikėčiausiu metu (kaip ir gimė šis receptas- bežiūrint filmą vėlai vakare :))
Reikės:
- Forminės duonos
- Šiek tiek sviesto
- Trupučio pomidorų padažo (labiausiai pasitikiu Kėdainių produktais :))
- Saliamio (karštai rūkyto arba vytinto)
- Šaltai rūkytos šoninės
- Fermentinio sūrio
- Kaimiško sūrio (kitaip vadinamo varškės sūrio)
- Pomidoro
Gaminimo procesas
Step 1
Forminės duonos riekes iš vienos pusės ištepame sviestu;
Step 2
Pjaustome griežinėliais: nuplautą pomidorą, saliami, šoninę, fermentinį sūrį, varškės sūrį;
Step 3
Ant riekės dedame: saliami, fermentinį sūrį, pomidoro griežinėlius;
Step 4
Tada pomidorų padažo ir užvožiame kita rieke;
Step 5
Ant viršaus dėstome produktus taip: griežinėlis sūrio, šoinės gabaliuką dedame taip kad puse jo uždengtų kaimišką sūrį, o kitą sūrio griežinėlį dedame taip kad jis uždengtų likusią šoninės dalį
Step 6
Kepame
Štai ir viskas ;) Skanaus