Loader

Krekeriai

2013-02-18
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:15 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Mėgstat krekerius? Štai Jums jų receptas. Šie krekeriai skoniu niekuo nesiskiria nuo pirktinių. Skirtumas tik tas, kad juose nėra jokios chemijos.

Reikės:

  • 2 puodeliai miltų
  • 2 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 3/4 a.š. kepimo sodos
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir rapsų)
  • 3 v.š. sviesto (kambario temperatūros)
  • 120g. čedario sūrio
  • 1/2 puodelio šalto vandens
  • Druskos pabarstymui (naudojau Himalajų)

Gaminimo procesas

Step 1

Dubenyje sumaišiau miltus, cukrų, druską, kepimo sodą, aliejų ir sviestą. Maišiau tol, kol gabaliukai tapo mažesni nei būsimų sausainių dydis.

Step 2

Tada įdėjau smulkiai tarkuoto sūrio ir maišiau kol jis susmulkėjo.

Step 3

Įpyliau vandenį, ir maišiau kol sušoko į gumulą. Tada perkėliau ant miltais pabarstytos minkymo lentos ir intensyviai minkiau tol kol nebelipo prie pirštų. Tada ją palikau ramybėje 30 minučių, kad pailsėtu.

Step 4

Įkaitinau orkaitę iki 220°C.

Step 5

Praėjus 30 min. padalinau tešlą į 3 dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiavau iki 2 mm storio, kol tapo permatoma. Tada supjausčiau į norimo dydžio kvadratėlius ir šakute padariau daug skylučių, kad kepimo metu išeitu garai. Mentele atsargiai perkėliau ant kepimo skardos kuri buvo išklota kepimo popieriumi ir prieš dedant į orkaitę apibarsčiau druska.

Step 6

Kepiau 5-7 minutes kol gražiai parudavo. Ištraukus iš orkaites reikia leisti krekeriams visiškai atvėsti.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Title