Krekeriai
2013-02-18- Prep Time: 15m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:15 h
Average Member Rating
(5 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Mėgstat krekerius? Štai Jums jų receptas. Šie krekeriai skoniu niekuo nesiskiria nuo pirktinių. Skirtumas tik tas, kad juose nėra jokios chemijos.
Reikės:
- 2 puodeliai miltų
- 2 a.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- 3/4 a.š. kepimo sodos
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir rapsų)
- 3 v.š. sviesto (kambario temperatūros)
- 120g. čedario sūrio
- 1/2 puodelio šalto vandens
- Druskos pabarstymui (naudojau Himalajų)
Gaminimo procesas
Step 1
Dubenyje sumaišiau miltus, cukrų, druską, kepimo sodą, aliejų ir sviestą. Maišiau tol, kol gabaliukai tapo mažesni nei būsimų sausainių dydis.
Step 2
Tada įdėjau smulkiai tarkuoto sūrio ir maišiau kol jis susmulkėjo.
Step 3
Įpyliau vandenį, ir maišiau kol sušoko į gumulą. Tada perkėliau ant miltais pabarstytos minkymo lentos ir intensyviai minkiau tol kol nebelipo prie pirštų. Tada ją palikau ramybėje 30 minučių, kad pailsėtu.
Step 4
Įkaitinau orkaitę iki 220°C.
Step 5
Praėjus 30 min. padalinau tešlą į 3 dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiavau iki 2 mm storio, kol tapo permatoma. Tada supjausčiau į norimo dydžio kvadratėlius ir šakute padariau daug skylučių, kad kepimo metu išeitu garai. Mentele atsargiai perkėliau ant kepimo skardos kuri buvo išklota kepimo popieriumi ir prieš dedant į orkaitę apibarsčiau druska.
Step 6
Kepiau 5-7 minutes kol gražiai parudavo. Ištraukus iš orkaites reikia leisti krekeriams visiškai atvėsti.
Skanaus!