Kepsniai troškinti grybų padaže
2013-01-30- Prep Time: 10m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šie kepsniai tikrai patiks Jūsų šeimos nariams. Jie ne tik puikiai atrodo bet ir puikaus skonio. Ypatingai rekomenduoju garnyrui patiekti trintas bulves su česnakais!
Reikės:
- Aliejaus
- 3/4 puodelio smulkintų svogūnų
- 450g jautienos faršo
- 450g kalakutienos faršo
- 1/2 puodelio džiūvesėlių
- 2 dideli kiaušiniai
- Druskos
- Pipirų
- 200g pievagrybių
- 3 v.š. miltų
- 2 v.š. pomidorų padažo
- 1 a.š. raudonojo vyno acto
- 2 a.š. vorčesterio padažo
- 1 a.š. garstyčių (naudojau Dižono)
- 1/4 puodelio vandens
- Šviežių petražolių
Gaminimo procesas
Step 1
Pirmiausia kepiau svogūnus tol kol pasidarė auksinės spalvos.
Step 2
Didesniame dubenyje sumaišiau jautienos ir kalakutienos faršą, pusę pakeptų svogūnų, džiūvesėlius, kiaušinį, kiaušinio baltymą, 1/4 puodelio jautienos sultinio, druską ir pipirus.
Step 3
Iš gautos masės padariau 8 ovalius kepsnius kuriuos pakepiau ant sausos keptuvės. Kepiau tol kol gražiai apskrudo.
Step 4
Iškeptus kepsnius atidėjau į šalį ir ėmiausi grybų. Juos (supjaustytus žinoma) sudėjau į keptuvė, pabarsčiau druska ir pipirais ir apie 3 minutes pakepinau, kol suminkštėjo.
Step 5
Kuomet grybai iškepė sudėjau kepsnius į keptuvę. Tada mažesniame dubenyje sumaišiau miltus, likusį sultinį, likusius svogūnus, pomidorų padažą, raudonojo vyno actą, vandenį, vorčesterio padažą ir garstyčias.
Step 6
Gautu mišiniu apipyliau kepsnius, uždengiau dangtį ir nustatęs mažą ugnį troškinau 20 min. Retkarčiais pamaišiau, kad nepridegtu grybai. Prieš patiekiant apibarstyti petražolėmis.
Skanaus!