Keksiukai su spanguolėmis
2012-10-10- Prep Time: 7m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 1:07 h
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Na štai atėjo ir keksiukų metas. Praeitą savaitę mano žmona prastai jautėsi, tad nusprendžiau ją pralinksminti keksiukais. Panaršęs po užsienio puslapius (kaip žinia Amerikoje keksiukai yra labai populiarūs, tad ir įdomesnių receptų galima rasti), radau nesudėtingą receptuką, kurį ir nusprendžiau išmėginti. Galutinis rezultatas išties patiko, nes keksiukai gavosi drėgni (drėgnumą išlaiko net kelias dienas!) ir ne per saldūs – buvo pats tas.
Reikės:
- 300g miltų
- 180g cukraus pudros
- 15g kepimo miltelių
- 100ml saulėgrąžų aliejaus
- 2 kiaušinių
- 120ml apelsinų sulčių
- 150g šaldytų spanguolių
Gaminimo procesas
Step 1
Kadangi tešla greitai pagaminama, prieš tai įkaitinau orkaitę iki 190°C. Kol orkaitė kaito, miltus, kepimo miltelius ir cukraus pudrą supyliau į sietuvą ir išsijojau- taip viskas iš karto ir susimaišo.
Step 2
Į aliejų įmušiau du kiaušinius ir lengvai paplakiau. Po to į gautą masę supyliau sultis ir gerai išmaišiau.
Step 3
Šaldytas spanguoles subėriau į miltus ir vėl išmaišiau, kad uogos pasidengtu miltų sluoksniu. Tada į miltus supyliau kiaušinių, aliejaus ir sulčių plakinį ir išmaišiau iki vientisos masės.
Step 4
Į keksiukų formeles sudėjau specialius popierėlius ir į juos dėjau tešlą. Tešlos reikia tiek, kad užimtų 3/4 kaušelio. Pašoviau į įkaitintą orkaitę ir kepiau apie 16 minučių.
Step 5
Kad patikrinčiau ar keksiukai iškepė, juos nestipriai paspaudžiu: jei lieka įdubimas- dar reikia pakepti, jei atspyruokliuoja atgal- jau iškepė. Šiuos keksiukus rekomenduojama valgyti atvėsintus, tad man dar teko 30 minučių palaukti.
Iš tiek tešlos pagaminau 12 keksiukų ir užtrukau viso labo tik 30 minučių. Skanaus!