Citrininis morenginis pyragas
2012-10-10Average Member Rating
(4.2 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Visada mėgstu išbandyti kažką naujo, retai kada gaminu tą patį desertą keletą kartų, nebent tikrai sužavėjo savo skoniu, išvaizda, gaminimo būdu ar kažkuo kitu, kaip kad buvo su Tiramisu.. Tačiau šį kartą gaminsime saldžiai rūgštų, lengvą ir be galo skanų desertą – citrininį morenginį pyragą.
Reikės:
- Pagrindui reikės:
- 1,5 pakelio sausainiai gaidelis;
- 100g. kepimo sviesto;
- 4 v.š. cukraus.
- Viduriniam sluoksniui:
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 4 kiaušinių tryniai;
- 4-5 citrinos (maišant su laimo ir geltonosiomis citrinomis, dėjau 3 laimo ir vieną geltoną);
- 2 laimų žievelės;
- porą šaukštų krakmolo.
- Viršutiniam sluoksniui:
- 4 kiaušinių baltymai;
- Porą šaukštų cukraus pudros.
Gaminimo procesas
Step 1
Sausainius sutrupinti su trintuvu, kad būtų smulkūs trupiniai, tada sudėti cukrų ir sviestą (jį tirpdžiau mikrobanginėje), sumaišyti, kad gautųsi tešla (gausis trupiniai, bet ilgiau saujoj minkant pasidaro tešla). Tada formoj lipdom pagrindą su aukštesniais kraštais. Dėti į 180 laipsnių orkaitę apie 10 - 15 minučių. Būtinai atvėsinti iki kambario temperatūros, gali kiek šiltesnis būti, bet pirmą kartą darant geriau atvėsinkit pilnai.
Step 2
Viduriniam sluoksniui išplakti trynius, sudėti kondensuotą pieną, citrinos žievelę ir išspaustas sultis (kieki reguliuokitės pagal skonį jau, man reikėjo 4 citrinų, gan rūgštu buvo, kitą kartą dėčiau dvi geltonas ir vieną laimo). Tada sudėtas citrinas išplakti ir įdėti krakmolo, masė gausis gan skysta, bet kepant sutirštės. Supilti ant pagrindo, vėl dėti į 180 laipsniu orkaite ir kepti apie 15-20 minučių, kol viršus vietomis pradės įgauti rusvą atspalvį. Atvėsinti gerai, nes dėsis trečias baltymų sluoksnis, pagrindas turi būti šaltas.
Step 3
Morengo sluoksniui suplakti baltymus su cukraus pudra iki tokios konsistencijos, kad apvertus indą, masė pasiliktų jame net nepajudėjusi ar kitaip sakant būtų tokia tvirta, kad būtų galima pjaustyti peiliu. Dėti ant atvėsusio pagrindo ir šaukšto išlinkimu daryti bangeles, vėl dėti į orkaitę kol viršūnės paruduos, man užteko 5 min ir jau kiek per daug buvo, turite stebėti jau šį procesą. Kai iškepa, pilnai atvėsinti, dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ir tiekti. Suvalgyti reikia per kelias dienas dėl kiaušinių. Skanaus smaližiaujant.