Česnakinė duona
2012-11-07- Prep Time: 2m
- Cook Time: 5m
- Ready In: 20m
Average Member Rating
(5 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kartą eidamas pietauti valgomajame užtikau kolegas valgant česnakinę duoną. Kvapas buvo toks gundantis ir taip sužadino apetitą (matomai dėl to kad buvau alkanas), kad pasižadėjau sau būtinai pasigaminti ją namie. Tad grįžęs namo vakare internete susiradau receptą ir įsitraukiau į savo būsimų gaminių sąrašiuką. Praėjus kelioms savaitėms atsirado progą ją pasigaminti, kadangi su žmona nusprendėm išsivirti aštrią čili sriubą, o česnakinė duona labai prie jos tinka. Kad šią duoną pagaminti užtrukau viso labo tik 20 minučių, ji buvo gražiai apskrudusi, traški ir labai skani.
Reikės:
- 1 kepalas itališkos arba prancūziškos duonos
- apie 100 g sviesto
- 2-3 didelės česnako skiltelės
- 1 v.š. su kaupu šviežių petražolių
Gaminimo procesas
Step 1
Įkaitinau orkaitę iki 180°C. Tuomet perpjoviau duoną išilgai per pusę (šį kartą naudojau itališką duoną kuri buvo apie 25x15 cm dydžio).
Step 2
Sukapotus česnakus ir petražoles sudėjau į kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišiau.
Step 3
Gautą masę užtepiau ant duonos ir pašoviau į orkaitę. Atidžiai stebėjau kada gražiai apskrus ir kad nesudeginčiau, kepimas užtruko apie 13 minučių. Iškepus ištraukiau iš orkaitės ir palaukiau kelias minutes kad šiek tiek atvėstu. Tuomet supjausčiau ir patiekiau ant stalo.
Labai tinka prie įvairių tirštų sriubų, o ypatingai prie aštrių. Valgyti tik šiltą. Skanaus!