Bulvių geldelės įdarytos faršu
2012-10-10- Prep Time: 15m
- Cook Time: 1:10 h
- Ready In: 1:25 h
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Kadangi iš kaimo mane pasiekė šviežios, ką tik nukastos bulvės, nusprendžiau iš jų ką nors ir pagaminti. Pradžioje mąsčiau apie cepelinus, bet nenorėjau stovėjimui prie puodų išeikvoti tiek daug laiko. Reikėjo sumąstyti kažką kito, todėl vėl kreipiausi į internetą. Kažkodėl šį kartą nusprendžiau ieškoti ne tarp receptų, o tarp nuotraukų. Netrukus pastebėjau bulvių geldeles su įdaru. Tai mane sudomino. Giliau pasikapstęs tarp receptų, nusprendžiau imtis šio patiekalo- jis pasirodė paprastas ir greitai pagaminamas. Taip ir buvo- po 1 val ir 15 min jau mėgavomės šiuo skanėstu.
Reikės:
- 4 vnt. didelių bulvių;
- 400 g. kiaulienos faršo;
- 1 vnt. kiaušinio;
- 1 vnt. svogūno;
- 150 g. fermentinio sūrio;
- Majonezo;
- Pieno;
- Druskos;
- Juodųjų pipirų;
- Prieskonių pagal skonį.
Gaminimo procesas
Step 1
Išrinkau pačias didžiausias bulves, jas nuskutau, nuploviau ir perpjoviau per pusę. Tada pasiėmiau šaukštelį ir išgremžiau vidų- padariau geldeles. Sieneles palikau apie 5 mm storio. Skobdamas bulves, visada jas pakeldavau prieš šviesą- tada mačiau kur dar reikia pagremžti, o kur jau nebe.
Step 2
. Kai bulvės tapo geldelėm, ėmiausi įdaro. Jei norite pasigaminti daugiau negu 8 geldeles, atminkite taisyklę: viena bulvė = 100g. faršo. Į faršą sudėjau smulkintą svogūną, kiaušinį bei prieskonius su druska ir pipirais. Nenaudoju prieskonių mišinio (dėjau mairūno ir raudonėlio), tačiau jei jums patinka, galite dėti ir jo. Viską gerai išmaišiau ir sutalpinau į geldeles. Jas sudėjau į riebalais išteptą skardą ir pašoviau į orkaitę, kuri buvo įkaitinta iki 200°C.
Step 3
Po 50 min kepimo ištraukiau, geldeles aptepiau majonezu ir į skardą įpyliau šlakelį pieno. Vėl pašoviau į orkaitę, kad pakeptų dar 10 min. Geldelėms iškepus, kiekvieną apibarsčiau sūriu ir palikau išjungtoje orkaitėje, kad jis išsilydytų.
Man buvo skaniausia jas valgyti su majonezu. Kai kepsiu kitą kartą, į geldeles įdėsiu po mažą gabalėlį sviesto- manau jis čia labai tiktų.