Bananinis tortas su pistacijomis
2013-03-27Average Member Rating
(5 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Žmona savo gimtadienio proga manęs paprašė pagaminti jos išrinktą tortą, žinoma aš nesispyriojau ir sutikau, nors žinojau, kad tai bus mano pirmasis pagamintas tortas. Tiesa pasakius, galutinis variantas skyrėsi nuo recepto nuotraukos ir gavosi ne tai ko tikėjausi. Matomai nuotraukoje buvusiam tortui buvo naudojama daugiau sluoksnių nei recepte, mat tortas turėjo išeiti ganėtinai aukštas. Tačiau galutiniame rezultate jis buvo skanus ir visiems patiko.
Reikės:
- 150g. sviesto, kambario temperatūros
- 2 puodeliai cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2-3 didelių prinokusių bananų
- 1,5 a.š. vanilės ekstrakto
- 550g miltų
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 1,5 a.š. kepimo sodos
- 1 a.š. druskos
- 230 ml pasukų
- 130g, nesūdytų ir išlukštentų pistacijų
- Grietinėlės glaistas
- 230g tepamo sūrio grietinėlės pagrindo, kambario temperatūros
- 100g sviesto, kambario temperatūros
- 70g kakavos
- 1 kg cukraus pudros
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas
Step 1
Dideliame dubenyje maišytuvu sumaišiau sviestą su cukrumi iki purumo kol pašviesėjo. Tada pridėjau kiaušinius ir vėl maišiau, vėliau smulkintus bananus ir vanilės ekstraktą ir vėlgi maišiau iki tol kol patapo vientisa masė.
Step 2
Atskirame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Step 3
Sumaišiau gautą masę su miltais, pasukomis ir smulkintomis pistacijomis.
Step 4
Gautą tešlą supyliau į dvi 25 cm skersmens skardas, kurias ištepiau riebalais ir apibarsčiau miltais. Pašoviau į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepiau 45-55 minutes, tol kol prie dantų krapštuko nebeprikipo tešla.
Step 5
Kai iškepė, leidau visiškai atvėsti.
Step 6
Glaistas:
Dideliame dubenyje sumaišiau tepamą sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Tada sudėjau kakavą, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą ir maišiau tol kol masė tapo kreminė.
Step 7
Torto darymas:
Man paplotėliai gavosi iškilę, todėl nupjoviau jų "kepurėles", kad būtų lygūs ir išlaikytų formą. Tada ant pirmo sluoksnio uždėjau apie 1 puodelį glaisto. Dėjau jo mažiau, kadangi nutariau su tuo pačiu glaistu daryti ir papuošimą, todėl man jo reikėjo daugiau. Ant viršaus uždėjau antrą paplotėlį ir viską aptepiau glaistu. Na, o papuošimui naudojau konditerinį maišelį su antgaliais.