„Baltas” plovas
2012-10-10Average Member Rating
(5 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Ryžiai mano manymų yra vienas iš lengviausių produktų ir ypač tinkantis vakarienei, o žuvis taip pat gan lengvas maistas. Dėl to norėčiau pasiūlyti pasigaminti “Baltąjį plovą”, taip jį pavadinau dėl spalvos ir skonio. Jį pasigaminti truksite tiek laiko, kiek turi virti ryžiai, labai patogu norint greitos vakarienės ar tingint leisti vakarą prie puodų.
Reikės:
- 2 skardinių tuno savo sultyse;
- Porą pakelių ryžių;
- Poro;
- Mažo indelio grietinėlės arba grietinės;
- Prieskonių.
Gaminimo procesas
Step 1
Išsiverdame ryžius pagal nurodymus ant pakelio. Likus 10-15 min. iki išvirimo pradedame ruošti tuną.
Step 2
Visų pirma reikia susipjaustyti porą, sukrėsti į keptuvę ir pakepinti nedideliame kiekyje aliejaus. Kai porai apkepa, sudėti konservuotą tuną, supilti grietinėlę/grietinę, pavirinti kelias minutes ir sudėti pasirinktus prieskonius (aš dėjau šviežiai maltų pipirų, truputėlio kario ir žiupsnį druskos). Jei tuno padažas jums atrodo per tirštas, galite jį šiek tiek praskiesti šiltu vandeniu, o jei per skystas įdėti šaukštą miltų. Paliekame viską troškinti keletai minučių.
Step 3
Kai ryžiai išverda, juos sukrečiam į keptuvę su ryžiais, išmaišom, jei trūksta prieskonių, įdedame papildomai ir skanaus.
P.S. Labai skanu vasaros metu įpjausčius kelis pomidorus ar agurkus kartu su tunu, gaunasi gaiviai skanu. Sėkmės eksperimentuojant!