Alaus duona
2013-03-12- Prep Time: 5m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 3m
Average Member Rating
(5 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Noriu su Jumis pasidalinti mėgstamiausios duonos receptu, kurį davė mano mama. Ši naminė duonelė yra be galo skani, su gardžia plutele, bet labai minkštu ir nepakartojamu vidumi. Duonos nesu mėgėja, anksčiau valgydavau tik kelis kartus per metus, bet dabar, kai mama padovanojo duonkepę ir parašė šį receptą, neįsivaizduoju sekmadienio popietės, be namuose tvyrančio šviežios duonos kvapo… Deja, recepte nenurodyta, kaip reikia kepti orkaitėje, nes skirta daugiau elektrinėms duonkepėms, bet manau iškildinus tešlą (idealiausiai mielines tešlas kildinti 3 valandas), būtų galima kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 minučių, kol gražiai paruduoja.
Reikės:
- 150 ml. alaus (šviesaus);
- 150 ml. vandens;
- 1 v.š. medaus;
- 2 a.š. druskos;
- 1 a.š. maltos kalendros;
- 1 v.š. kmynų;
- 470 g. kvietinių rupaus malimo miltų;
- 1,5 a.š. sausų mielių.
Gaminimo procesas
Step 1
Į duonkepės indą supilame produktus tokia eilės tvarka: alus, vanduo, medus. Tuomet beriame druską, kalendrą, kmynus, sausas mieles ir miltus. Pagrindinė taisyklė kepant mielinius gaminius - pirma skysti produktai, o po to sausi. Nustatome programą ir kepame.
Tiesa, nustatau programą 1, pačią pagrindinę, skirtą mieliniams kepiniams su tešlos maišymu, kildinimu ir kepimu.
Beje, dedu dar saulėgrąžų ir sezamo sėklų, man taip tik skaniau. Duoną laikykite polietileniniame maišelyje, kitaip labai greitai išdžiūna ir pasidaro kieta.