Receptų grupės: Užkandžiai
Sūrio lazdelės
Penktadienio vakaras, laukiam svečių, reikia kažko paprasto, bet ne prasto. Žinoma, labiausiai pasiteisina įvairūs užkandžiai, kaip tik turėjau sūrio likutį, kurį reikėjo sunaudoti. Taigi, siūlau labai paprastą receptuką, bet labai skanų. Šios lazdelės neįsivaizduojamos be grietinės – majonezo padažu. Skanumėlis!
DaugiauKeptas sumuštinis (Video)
Šį kartą pristatau jums keptą sumuštinį. Taip, jis tikrai keptas, mat jį kepiau keptuvėje. O skonis tikrai ypatingas, manau patiks tiems kas yra sūrio mėgėjai, mat sūrio čia negailėjau. Ingredientų nėra daug, o ir patį gaminimo būdą nusižiūrėjau nuo amerikiečių, mat jie mėgsta keptą sūrį. Kaip pagaminti taip pat galite ...
DaugiauČesnakinė duona
Kartą eidamas pietauti valgomajame užtikau kolegas valgant česnakinę duoną. Kvapas buvo toks gundantis ir taip sužadino apetitą (matomai dėl to kad buvau alkanas), kad pasižadėjau sau būtinai pasigaminti ją namie. Tad grįžęs namo vakare internete susiradau receptą ir įsitraukiau į savo būsimų gaminių sąrašiuką. Praėjus kelioms savaitėms atsirado progą ją ...
DaugiauKarštos rožytės
Tai puikus užkandis romantiškam vakarui praleisti. Žvakių šviesa, putojantis vynas ir „didžiulė puokštė” karštų rožyčių. Tai skirta pilnam meilės vakarui.
DaugiauKarštas dešrelių užkandis
Kartais taip jau būna, kad reikia paskubomis ką nors užkąsti dėl laiko stokos. Taip jau nutiko, kad labai norėjau valgyti, o laiko turėjau labai mažai, tačiau sumuštiniai jau atsibodo. Tad sumasčiau greitai paruošiamą mikrobangų krosnelėje pašildomą dešrelių užkandį kuris buvo skanus, greitai suvartojamas ir ganėtinai sotus :) Mano manymu jei ...
DaugiauSūrio užkandis prie vyno
Būnant Paryžiuje teko ragauti sūrio gabaliukus su prieskoniais prie vyno. Buvo taip skanu, kad grįžęs panorau vėl juos nusipirkti. Tačiau nuėjęs į prekybos centrą buvau šokiruotas kai pamačiau kainą. Todėl nusprendžiau pamėginti pats pasigaminti, naudojau džiovintus prieskonius ir skonis buvo puikus, bet jei yra galimybė naudoti šviežius, pasinaudokite ja, kadangi ...
DaugiauLabai karštas sumuštinis
Žodis sumuštinis, kurį mes naudojame šiandien, gimė Londone. Anglų didikas Džonas Montagu, ketvirtasis Sandwich’o (Sandwic) grafas, buvo aistringas lošėjas. 1762-ųjų naktį didikas buvo stipriai įsitraukęs į eilinį lošimą, tačiau nenorėjo nutraukti žaidimo tam, kad galėtų užkąsti- jau kurį laiką buvo alkanas. Kaip byloja legenda, jis nurodė padavėjui atnešti kepsnį mėsos ...
DaugiauFaršu įdaryta cukinija – greituoju būdu
Štai pasidalinsiu uošvytės receptu, kurį skiriu skubantiems, bet niekur nespėjantiems. Juk gyvenimas per trumpas, kad švaistytumėm jį vėjais. Šis receptas sutaupys Jums laiko, kurį galėsite skirti savo mėgstamiems užsiėmimams. Prieš valgant nuo cukinijos šaukštu nuimkite tą kietą, neįkandamą žievę. :) Štai tik tiek. skanaus!
Daugiau