Receptai
Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru
Šiandien gaminau senai nevalgytą patiekalą. Šiuos virtinukus gamindavo mano tėvas, jis jų receptą atsivežė iš savo tėvinės – Ukrainos. Kaskart nuvažiavus į Ukrainą pas senelius, močiutės prašydavom kad juos padarytų. Žinoma ji padarydavo, tačiau padarydavo juos didelius (dydis su lyg delnu) ir labai daug, todėl susirinkdavo visa didelė šeima juos ...
DaugiauGrietinės – majonezo padažas
Nors esu alergiška kiaušiniams bei majonezui (na juk pastarasis iš jų ir daromas…), kaip užkandis be padažo? Aišku, reikėjo staigiai sugalvoti, ką panaudoti, tai šis taip pat skanumynas atsirado netikėtai. Majonezą dievinu, bet kai atsinaujino alergija, jo vengiu. Bet kaip žinia, juk uždraustas vaisius skaniausias… Šis padažas idealiai tinka prie ...
DaugiauSūrio lazdelės
Penktadienio vakaras, laukiam svečių, reikia kažko paprasto, bet ne prasto. Žinoma, labiausiai pasiteisina įvairūs užkandžiai, kaip tik turėjau sūrio likutį, kurį reikėjo sunaudoti. Taigi, siūlau labai paprastą receptuką, bet labai skanų. Šios lazdelės neįsivaizduojamos be grietinės – majonezo padažu. Skanumėlis!
DaugiauYpatingieji „Red velvet” keksiukai
Kažkurį vakarą nagrinėdama naujus receptus aptikau „Red velvet” keksiukus. Susidomėjau jais, dėl to radau daugiau informacijos – tai Amerikoje vienas iš populiariausių desertų, nors originale populiariau pyragas ar tortas. Ypatingi tuo, kad spalva yra sodriai raudona. Žinoma, dedasi maistinių dažų, tačiau kažkodėl suabejojau ir bandžiau daryti su burokėliu. Skonio tai ...
DaugiauSilkė su cinamonu
Iš ties, skamba kiek neįprastai, kai bandoma suderinti, atrodo, nesuderinamus dalykus. Šį kartą tai silkė, cinamonas ir cukrus. Pirmą kartą kai mama ją padarė žiūrėjau į tai labai skeptiškai, tiesą pasakius ji turėjo mane priversti kad ją paragaučiau, na gal ir dėl to kad aplamai nebuvau silkės mėgėjas. Tačiau paragavęs ...
DaugiauKeptas sumuštinis (Video)
Šį kartą pristatau jums keptą sumuštinį. Taip, jis tikrai keptas, mat jį kepiau keptuvėje. O skonis tikrai ypatingas, manau patiks tiems kas yra sūrio mėgėjai, mat sūrio čia negailėjau. Ingredientų nėra daug, o ir patį gaminimo būdą nusižiūrėjau nuo amerikiečių, mat jie mėgsta keptą sūrį. Kaip pagaminti taip pat galite ...
Daugiau