Recipes from Ingredient: svogūnas
Trinta cukinijų sriuba
Sveiki, štai dar vienas trintos sriubos receptas. Lietuviai turi senas sriubos gaminimo ir valgymo tradicijas. Tačiau senoliai sriubą dažniau valgydavo pusryčiams bei vakarienei nei pietums. Ir dėl to buvo teisūs, nes sriuba kaip ir neturi daug energetinės vertės,na nebent į ją prikrautume riebalų. Tradicinę sriubą sudaro du trečdaliai skysčio ir viena ...
DaugiauČedario sūrio, vištienos ir spagečių apkepas
Vieną vakarą su žmona mąstėme ką pasigaminti. Ji pasiūlė ką nors iš makaronų. Kadangi tai buvo jos idėja, ji ir surado receptą. Tai buvo iššūkis man: receptas buvo paimtas iš užsienietiško portalo bei turėjo vieną ingredientą- tirštą sriubos koncentratą (ar kažką panašaus). Kadangi pas mus tokių dalykų nėra (arba aš ...
DaugiauFolijoje kepta lašiša
Šis lašišos kepsnys yra pats skaniausias iš kada nors ragautų. Skonis toks švelnus, o žuvis tokia minkšta ir tiesiog burnoje tirpstanti. Tokią lašišą galima gauti tik restoranuose. Kepiau jau ne kartą, o ir kepsiu dar tikrai. Šis receptas užtikrintai keliaują į garbingiausią virtuvės vietą – ant šaldytuvo. Skonis tikrai nepakartojamas ...
DaugiauSvogūninė mišrainė
Sveiki,štai ir dar vienas receptas iš serijos: greitai. O dėl skonio- spręskite jūs mielieji. Ši mišrainė nuo senų laikų puošė mūsų šeimos stalą įvairiausiomis progomis. Turiu įspėti, šis receptas skirtas mėgstantiems svogūną, nes jo čia turi būti ir bus daug. :) Skanaus ;)
DaugiauBandelės su saliami dešra
Sumąsčiau išsikepti savo taip mėgstamas bandeles su lašinukais. Tačiau atsidaręs šaldytuvą pastebėjau, kad nebėra lašinių. Kaip tyčia turėjau saliami dešros perteklių, todėl nusprendžiau ją panaudoti vietoj lašinukų. Galutiniu rezultatu ir aš, ir mano žmona likome tikrai patenkinti. Skanaus!
DaugiauBulvių geldelės įdarytos faršu
Kadangi iš kaimo mane pasiekė šviežios, ką tik nukastos bulvės, nusprendžiau iš jų ką nors ir pagaminti. Pradžioje mąsčiau apie cepelinus, bet nenorėjau stovėjimui prie puodų išeikvoti tiek daug laiko. Reikėjo sumąstyti kažką kito, todėl vėl kreipiausi į internetą. Kažkodėl šį kartą nusprendžiau ieškoti ne tarp receptų, o tarp nuotraukų. ...
Daugiau(Ne)tikri žemaičių blynai
Šį kartą nusprendžiau pasinerti į tradicinę lietuvišką virtuvę, tad gaminau žemaičių blynus. Žinoma, tai nėra tikrieji žemaičių blynai, kadangi į tradicinius, kiek girdėjau, įeina virti ir smulkinti plaučiai. Na… Nesu toks gurmanas, kad valgyčiau plaučius :) Į savo blynus dėjau kiaulienos faršą- dėl to jie tapo ne tik valgomi, bet ...
DaugiauTrinta (greitai paruošiama) pomidorų sriuba
Sveiki! Papasakosiu receptą, kuris, manau, yra labai paprastas, lengvai paruošiamas, o rezultatas- labai gardus. Gaminant pertrintas sriubas smagiausia tai, kad nereikia stengtis gražiai ir lygiai pjaustyti daržovių. :) Sriuba baigta. Gardaus kąsnio Jums :)
DaugiauMėsos vyniotinis
Čia buvo pagrindinis patiekalas gimtadienio proga. Man visai patiko, dariau ekspromtu, tai įvertinkit. Skanaus.
DaugiauŠirdelės Provanso stiliumi
Mano šeimyna nevalgo širdelių, taigi nusprendžiau pagaminti iš jų kažkokį įdomesni patiekalą. Receptą radau internete. Patiekalas labai sotus tai kad nepersivalgykite. O šeimyna vis tiek nevalgė, psichologiškas barjeras. Užtat aš persivalgiau. Skanaus!
Daugiau