Recipes from Ingredient: morkos
Tetos Virgos pyragėliai
Vieną, ankstyvą šeštadienio rytą, svečiavomės pas sužadėtinio tetą Virgą. O ji svečius priimti moka… Buvo paruošusi puikios žaliosios arbatos ir pyragėlių, kuriuos ryte iškepė. Nesikuklindama vieną po kito tiesiog „kimšau”, skonis pasakiškas. Nusprendžiau išbandyti jos receptą pati (teta maloniai sudiktavo viską) ir pasidalinti su Jumis. Tiesa, kadangi turėjau daug šaldytos ...
DaugiauLazanija
Kažkada lazanija man atrodė labai sudėtingas patiekalas, bet prieš kokį pusmetį pabandžiau ir įsitikinau, kad tai labai lengvai pagaminama, tik reikia išsirnkti tinkamą receptą. Tąkart pravarčiau daug receptų, bet užkliuvo tik vienas – Džeimso Oliverio lazanija. Tai buvo mano pirmoji kepta lazanija ir galiu teigti, kad pati skaniausia, kokią tik ...
DaugiauVištienos kepenėlių paštetas
Jeigu mėgsti paštetą šis receptas būtent tau. Paruošiama labai greitai, tinka skanauti tiek su balta, tiek su juoda duona. O aš siūlau šitą paštetą su kukurūzų traškučiais, labai skanu ir sveika. Labai tinka vaišių stalui.
DaugiauTrinta cukinijų sriuba
Sveiki, štai dar vienas trintos sriubos receptas. Lietuviai turi senas sriubos gaminimo ir valgymo tradicijas. Tačiau senoliai sriubą dažniau valgydavo pusryčiams bei vakarienei nei pietums. Ir dėl to buvo teisūs, nes sriuba kaip ir neturi daug energetinės vertės,na nebent į ją prikrautume riebalų. Tradicinę sriubą sudaro du trečdaliai skysčio ir viena ...
DaugiauMorkų pyragas
Kaip jau žinote, įsigijome naują sulčiaspaudę, dėl to morkų turime labai daug. Kadangi sultis spaudžiame bent kartą į dieną, lieka labai daug išspaudų, o jau senai norėjau paragauti morkų pyrago. Tad pateikiu jums savo improvizaciją.
DaugiauFrikadelių sriuba
Ši sriuba man primena vaikystę, mat ji buvo mano pati mėgstamiausia. Todėl nuolat prašydavau mamos, kad ją padarytu. Ir visai neseniai prisiminiau, kad vaikystėje tokią valgydavau (nes buvau tai pamiršęs), tad nusprendžiau pats pasigaminti. Sriuba labai skani ir lengva. Skanaus!
DaugiauMėsos vyniotinis
Čia buvo pagrindinis patiekalas gimtadienio proga. Man visai patiko, dariau ekspromtu, tai įvertinkit. Skanaus.
DaugiauŠirdelės Provanso stiliumi
Mano šeimyna nevalgo širdelių, taigi nusprendžiau pagaminti iš jų kažkokį įdomesni patiekalą. Receptą radau internete. Patiekalas labai sotus tai kad nepersivalgykite. O šeimyna vis tiek nevalgė, psichologiškas barjeras. Užtat aš persivalgiau. Skanaus!
DaugiauGardus Vištienos Troškinys
Įdomus dalykas, kad troškinys, kaip patiekalas, gaminamas jau nuo neatmenamų laikų. Kai kuriose kultūrose jis naudojamas tiesiog kaip garnyras, o kitose jau spėjo tapti ir nacionaliniu patiekalu. Troškinys patenka ir į mano mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Todėl ir pasidalinsiu gardžiu receptuku… Jei bijote, kad vištiena neiškepė, tiesiog drąsiai gnybkite gabaliuką ir ...
DaugiauĮdarytas Vištienos Kepsniukas
Sveiki, prieš keletą dienų sukau galvą, ką pasigaminus vakarienei… Turbūt visi žinote, jog vakare patartina nevalgyti, arba pasirinkti kažką lengvo ir neriebaus, nedidelę porciją. :) Bemąstant ir jau visai susisukus galvai, toptelėjo minčių krūva: vištiena, įdaras, padažas ir ryžiai. Paėmiau tą krūvą ir sulipdžiau į visumą. Tikiuosi Jums patiks. :) ...
Daugiau