Recipes from Ingredient: kmynai
Česnakinis užkandis
Šį užkandį gaminu tuomet kai darau picas, kadangi trečdalis picos tešlos lieka o išmesti gaila. Jis puikiai tinka prie alaus, o jei prie jo dar patieksite česnakinį padažą su agurkais, bus ypatingai skanu. Vėlgi, nerašiau kiekių nes vieniems patinka daugiau česnako kitiems mažiau čia jau kiekvieno skonio reikalas. Skanaus!
DaugiauNaminis varškės sūris
Varškės sūris yra žinomas ir valgomas jau nuo senų senovės. Rašytinės informacijos apie sūrio gamybą archeologai rado ištyrinėję senųjų Egipto piramidžių piešinius. Aprašytos sūrio gaminimo technologijos praktiškai nepakito iki šiol. Sūrių gamyba Europoje suklestėjo ir išplito senovės graikų, vėliau – romėnų dėka. Viduramžiais sūrio gamybą itin ištobulino vienuoliai. Lietuvoje prieš I pasaulinį ...
DaugiauAlaus duona
Noriu su Jumis pasidalinti mėgstamiausios duonos receptu, kurį davė mano mama. Ši naminė duonelė yra be galo skani, su gardžia plutele, bet labai minkštu ir nepakartojamu vidumi. Duonos nesu mėgėja, anksčiau valgydavau tik kelis kartus per metus, bet dabar, kai mama padovanojo duonkepę ir parašė šį receptą, neįsivaizduoju sekmadienio popietės, ...
DaugiauSūrio lazdelės
Penktadienio vakaras, laukiam svečių, reikia kažko paprasto, bet ne prasto. Žinoma, labiausiai pasiteisina įvairūs užkandžiai, kaip tik turėjau sūrio likutį, kurį reikėjo sunaudoti. Taigi, siūlau labai paprastą receptuką, bet labai skanų. Šios lazdelės neįsivaizduojamos be grietinės – majonezo padažu. Skanumėlis!
DaugiauOrkaitėje kepta višta
Tai keptos vištos receptas, kurį labiausiai mėgstu. Dažniausiai kepu būtent pagal jį, nes mėsa gaunasi tokia minkšta, kad nuo kaulo net pati „nueina”. O vištos odelė būna tokia traški ir skani… Pats receptas yra paprastas, todėl skanią vištą iškepsite lengvai ir greitai.
Daugiau