Loader

Recipes from Ingredient: grietinė

Naminis varškės sūris

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (2.8 / 5)

Varškės sūris yra žinomas ir valgomas jau nuo senų senovės. Rašytinės informacijos apie sūrio gamybą archeologai rado ištyrinėję senųjų Egipto piramidžių piešinius. Aprašytos sūrio gaminimo technologijos praktiškai nepakito iki šiol. Sūrių gamyba Europoje suklestėjo ir išplito senovės graikų, vėliau – romėnų dėka. Viduramžiais sūrio gamybą itin ištobulino vienuoliai. Lietuvoje prieš I pasaulinį ...

Daugiau

Margi sausainukai

Receptų grupės:,
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (3.3 / 5)

Atėjus pavasariui norisi kažko saldaus, romantiško ir patrauklaus. Šiandien norėčiau Jums pasiūlyti gardžius sausainukus, kurie nudžiugins ne tik šeimyną, bet ir svečius.

Daugiau

Tortas „Snickers”

Receptų grupės:,
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Pristatau Jums dar vieną tortą. Apie jį galvojau gerus pusę metų, bet niekaip nesiryžau išbandyti, nes atrodė labai sudėtingas, bet paslapčia vis svajojau apie jį. Labai mėgstu batonėlius „Snickers”, dėl to šis tortas taip viliojo mane. Ir galų gale išaušo diena, kai nusprendžiau išbandyti savo jėgas, tuo pačiu nustebinant susirinkusius ...

Daugiau

Trinta burokėlių ir moliūgo sriuba

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (4.8 / 5)

Nemėgstu sriubų kuriuose nėra mėsos, tačiau ši sriuba mano skonio receptoriams visai patiko.  Ji greitai ir paprastai pagaminama, tad siūlau paragauti ir jums. Skanaus!

Daugiau

Trintos bulvės su česnakais

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Labai skani ir labai paprasta bulvių košė. Kažkaip niekada man nekilo mintis, kad galima iš bulvių košės išspausti kažką daugiau. Gyveni ir mokaisi. Vietoj petražolių galima dėti ir kitų žolelių, tačiau jie turi būti švieži. Skanaus!

Daugiau

Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (4.3 / 5)

Šis padažas puikiai dera su visais mėsos pjausniais. Gražgarsčių lapeliai suteikia riešuto skonio, bei savito aromato. Nuo neatmenamų laikų laukinė (gražgarstė ) rukola augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais gražgarstė buvo viena iš populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant daržoves. Rukola – geriausia lieknėjančių ...

Daugiau
Šventinis pyragas

Šventinis pyragas

Receptų grupės:,
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Naujųjų metų progą nusprendžiau iškepti pyragą kurį pavadinau šventiniu. Kodėl šventinis? Todėl, kad jis nėra pigus, o ir laiko nemažai reikalauja. Kad ir kiek užtrukau jį gaminti ir kad ir kiek jis man kainavo, buvo vertą. Mat jo man teko paragauti tik gabaliuką, o likusi pyrago dalis atiteko kitiems. Visi ...

Daugiau

Karštas naminis šokoladas

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (4.2 / 5)

Kadangi atėjo jau žiemą ir už lango jau spaudžia šaltukas tai pas mano šeimyną jau vyrauja Kalėdinės nuotaikos. Vieną vakarą bežiūrint filmą „Vienas namuose” užsimaniau šokolado, kadangi jau buvo vėlus vakaras į parduotuvę nebebuvo prasmės važiuoti, tad nusprendžiau pasigaminti jį pats. Iš šio kiekio man išėjo dvi porcijos, būtinai valgyti ...

Daugiau
varškės pyragas

Varškės pyragas

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Baigėsi ruduo, baigėsi obuoliai ir obuolių pyragai taip pat. Nusprendžiau, kad lietingam ir šaltam vakarui labai tiktų karštas varškės pyragas. Teko priminti seną savo receptą, kurį labai mėgsta mano brolio žmona. Taigi užsijuosiau prijuostę ir ėmiausi darbo.

Daugiau

Padažas koldūnams

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (3.5 / 5)

Labai skanus (na bent jau man) padažas kurį pasiskolinau iš gruziniškos virtuvės.Puikiai dera prie koldūnų ar kitų virtinių. Skanaus!

Daugiau
Title