Recipes from Ingredient: grietinė
Naminis varškės sūris
Varškės sūris yra žinomas ir valgomas jau nuo senų senovės. Rašytinės informacijos apie sūrio gamybą archeologai rado ištyrinėję senųjų Egipto piramidžių piešinius. Aprašytos sūrio gaminimo technologijos praktiškai nepakito iki šiol. Sūrių gamyba Europoje suklestėjo ir išplito senovės graikų, vėliau – romėnų dėka. Viduramžiais sūrio gamybą itin ištobulino vienuoliai. Lietuvoje prieš I pasaulinį ...
DaugiauMargi sausainukai
Atėjus pavasariui norisi kažko saldaus, romantiško ir patrauklaus. Šiandien norėčiau Jums pasiūlyti gardžius sausainukus, kurie nudžiugins ne tik šeimyną, bet ir svečius.
DaugiauTortas „Snickers”
Pristatau Jums dar vieną tortą. Apie jį galvojau gerus pusę metų, bet niekaip nesiryžau išbandyti, nes atrodė labai sudėtingas, bet paslapčia vis svajojau apie jį. Labai mėgstu batonėlius „Snickers”, dėl to šis tortas taip viliojo mane. Ir galų gale išaušo diena, kai nusprendžiau išbandyti savo jėgas, tuo pačiu nustebinant susirinkusius ...
DaugiauTrinta burokėlių ir moliūgo sriuba
Nemėgstu sriubų kuriuose nėra mėsos, tačiau ši sriuba mano skonio receptoriams visai patiko. Ji greitai ir paprastai pagaminama, tad siūlau paragauti ir jums. Skanaus!
DaugiauTrintos bulvės su česnakais
Labai skani ir labai paprasta bulvių košė. Kažkaip niekada man nekilo mintis, kad galima iš bulvių košės išspausti kažką daugiau. Gyveni ir mokaisi. Vietoj petražolių galima dėti ir kitų žolelių, tačiau jie turi būti švieži. Skanaus!
DaugiauPievagrybių Padažas su gražgarstėmis
Šis padažas puikiai dera su visais mėsos pjausniais. Gražgarsčių lapeliai suteikia riešuto skonio, bei savito aromato. Nuo neatmenamų laikų laukinė (gražgarstė ) rukola augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais gražgarstė buvo viena iš populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant daržoves. Rukola – geriausia lieknėjančių ...
DaugiauŠventinis pyragas
Naujųjų metų progą nusprendžiau iškepti pyragą kurį pavadinau šventiniu. Kodėl šventinis? Todėl, kad jis nėra pigus, o ir laiko nemažai reikalauja. Kad ir kiek užtrukau jį gaminti ir kad ir kiek jis man kainavo, buvo vertą. Mat jo man teko paragauti tik gabaliuką, o likusi pyrago dalis atiteko kitiems. Visi ...
DaugiauKarštas naminis šokoladas
Kadangi atėjo jau žiemą ir už lango jau spaudžia šaltukas tai pas mano šeimyną jau vyrauja Kalėdinės nuotaikos. Vieną vakarą bežiūrint filmą „Vienas namuose” užsimaniau šokolado, kadangi jau buvo vėlus vakaras į parduotuvę nebebuvo prasmės važiuoti, tad nusprendžiau pasigaminti jį pats. Iš šio kiekio man išėjo dvi porcijos, būtinai valgyti ...
DaugiauVarškės pyragas
Baigėsi ruduo, baigėsi obuoliai ir obuolių pyragai taip pat. Nusprendžiau, kad lietingam ir šaltam vakarui labai tiktų karštas varškės pyragas. Teko priminti seną savo receptą, kurį labai mėgsta mano brolio žmona. Taigi užsijuosiau prijuostę ir ėmiausi darbo.
DaugiauPadažas koldūnams
Labai skanus (na bent jau man) padažas kurį pasiskolinau iš gruziniškos virtuvės.Puikiai dera prie koldūnų ar kitų virtinių. Skanaus!
Daugiau