Recipes from Ingredient: druska
Nuodėmingieji plikyti pyragaičiai
Šie plikyti pyragaičiai buvo skirti mano besilaukiančiai draugei, kas gi geriau nėštukei, jei ne saldumynai? Jie „dingo“ gan greitai, o skaniausi tol, kol yra šilti. Aišku sunkiausiai yra sulaukti to momento, kol karštu šokoladu aplieti pyragaičiai stingsta… Tada pasijauti kaip visi tie katinai, kurie trynėsi aplink kojas, kad gautų bent ...
DaugiauMėsos vyniotinis
Čia buvo pagrindinis patiekalas gimtadienio proga. Man visai patiko, dariau ekspromtu, tai įvertinkit. Skanaus.
DaugiauŠirdelės Provanso stiliumi
Mano šeimyna nevalgo širdelių, taigi nusprendžiau pagaminti iš jų kažkokį įdomesni patiekalą. Receptą radau internete. Patiekalas labai sotus tai kad nepersivalgykite. O šeimyna vis tiek nevalgė, psichologiškas barjeras. Užtat aš persivalgiau. Skanaus!
DaugiauVištienos kotletukai
Kai būna laisvadienis, t.y.kai nereikia į darbą, jau iš vakaro apgalvoju ką gaminsiu pietums. Šios išeiginės taip pat neišimtis. Šiandien nusprendžiau pasigaminti ką nors iš vištienos. Kaip ir kaskart, leidžiu pasireikšti savo fantazijai, darbe prisigaudžiau visokių idėjų, o šiandien jas visas sujungiau. Pagaminama gan greit, ir tikrai skanu….
DaugiauFaršu įdaryta cukinija – greituoju būdu
Štai pasidalinsiu uošvytės receptu, kurį skiriu skubantiems, bet niekur nespėjantiems. Juk gyvenimas per trumpas, kad švaistytumėm jį vėjais. Šis receptas sutaupys Jums laiko, kurį galėsite skirti savo mėgstamiems užsiėmimams. Prieš valgant nuo cukinijos šaukštu nuimkite tą kietą, neįkandamą žievę. :) Štai tik tiek. skanaus!
DaugiauGardus Vištienos Troškinys
Įdomus dalykas, kad troškinys, kaip patiekalas, gaminamas jau nuo neatmenamų laikų. Kai kuriose kultūrose jis naudojamas tiesiog kaip garnyras, o kitose jau spėjo tapti ir nacionaliniu patiekalu. Troškinys patenka ir į mano mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Todėl ir pasidalinsiu gardžiu receptuku… Jei bijote, kad vištiena neiškepė, tiesiog drąsiai gnybkite gabaliuką ir ...
DaugiauĮdarytas Vištienos Kepsniukas
Sveiki, prieš keletą dienų sukau galvą, ką pasigaminus vakarienei… Turbūt visi žinote, jog vakare patartina nevalgyti, arba pasirinkti kažką lengvo ir neriebaus, nedidelę porciją. :) Bemąstant ir jau visai susisukus galvai, toptelėjo minčių krūva: vištiena, įdaras, padažas ir ryžiai. Paėmiau tą krūvą ir sulipdžiau į visumą. Tikiuosi Jums patiks. :) ...
DaugiauSūrio padažas
Sūris yra vienas iš mano mėgstamiausių produktų, todėl jis visada yra mano šaldytuve. Tad šį kartą parašiau sūrio padažo receptą. Jis trumpas ir lengvas, o skonis tikrai „sūriškas”. Žinoma, esant norui galima pridėti ir žolelių, jos tikrai pagyvina skonį, bet čia jau skonio reikalas. Šį padažą naudoju prie keptų koldūnų, ...
DaugiauTroškinys su morkytėmis
Tai – mano mėgstamiausias patiekalas. Jeigu nori pagaminti kažką ypatingo, bet nenori stovėti prie puodų. Tai lengva ir labai skanu. Dažniausiai troškinių receptus sukuriu pati, iš to ką turiu namie. Šitas troškinukas taip pat neišimtis, tik šįkart turėjau daugiau laiko ir noro praleist prie puodų. Troškinius pradėjau gaminti senokai ir ...
DaugiauAmerikietiškas obuolių pyragas
Nėra nieko geriau, nei pyrago kvapas namuose. O ypač tuomet, kai tai yra obuolių pyragas.. Pirmą tokį Amerikietiškąjį obuolių pyragą kepiau prieš daugiau nei pusę metų, bet kažkaip nesugebėjau užsirašyti nei recepto, nei kitos reikalingos informacijos. Deja, to recepto neberadau, tai išbandžiau „Plaktuvo užrašai“ svetainėje rastą receptą. Taigi, mažiau kalbų, ...
Daugiau