Recipes from Ingredient: druska
Grietinės – majonezo padažas
Nors esu alergiška kiaušiniams bei majonezui (na juk pastarasis iš jų ir daromas…), kaip užkandis be padažo? Aišku, reikėjo staigiai sugalvoti, ką panaudoti, tai šis taip pat skanumynas atsirado netikėtai. Majonezą dievinu, bet kai atsinaujino alergija, jo vengiu. Bet kaip žinia, juk uždraustas vaisius skaniausias… Šis padažas idealiai tinka prie ...
DaugiauSūrio lazdelės
Penktadienio vakaras, laukiam svečių, reikia kažko paprasto, bet ne prasto. Žinoma, labiausiai pasiteisina įvairūs užkandžiai, kaip tik turėjau sūrio likutį, kurį reikėjo sunaudoti. Taigi, siūlau labai paprastą receptuką, bet labai skanų. Šios lazdelės neįsivaizduojamos be grietinės – majonezo padažu. Skanumėlis!
DaugiauYpatingieji „Red velvet” keksiukai
Kažkurį vakarą nagrinėdama naujus receptus aptikau „Red velvet” keksiukus. Susidomėjau jais, dėl to radau daugiau informacijos – tai Amerikoje vienas iš populiariausių desertų, nors originale populiariau pyragas ar tortas. Ypatingi tuo, kad spalva yra sodriai raudona. Žinoma, dedasi maistinių dažų, tačiau kažkodėl suabejojau ir bandžiau daryti su burokėliu. Skonio tai ...
Daugiau„Pusrytinis” sumuštinis
Mano pusryčiai dažniausiai trunka 15-20 minučių. Todėl visada ieškau būdų kaip greitai ir nekasdieniškai užkąsti. Skanaus!
DaugiauOrkaitėje kepta lašiša
Kad pasigamiti lašiša tereikia vos 10 min, ir ji jau paruošta. Ilgiau užtrunka, kol pasigamini garnyrą. Šiandien norėjosi kažko labai lengvo, skanaus, bet paprasto patiekalo. Nusprendžiau pasigaminti lašišos. Gaminimas labai lengvas ir paprastas.
DaugiauTrinta cukinijų sriuba
Sveiki, štai dar vienas trintos sriubos receptas. Lietuviai turi senas sriubos gaminimo ir valgymo tradicijas. Tačiau senoliai sriubą dažniau valgydavo pusryčiams bei vakarienei nei pietums. Ir dėl to buvo teisūs, nes sriuba kaip ir neturi daug energetinės vertės,na nebent į ją prikrautume riebalų. Tradicinę sriubą sudaro du trečdaliai skysčio ir viena ...
DaugiauAštrūs kepti spagečiai su dešrelėmis
Vieną vakarą nusprendžiau apjungti tai ką labai mėgstu: spagečius ir čili. Taip ir gimė aštrūs kepti spagečiai. Tad jeigu mėgstate aštrumą, šis patiekalas kaip tik jums. Tik būkite atidūs ir nepadauginkite čili pipiro! Skanaus!
DaugiauBananiniai keksiukai su šokolado gabaliukais
Tai dar vieni keksiukai kuriuos kepiau. Šį kartą dariau bananų skonio su šokolado prieskoniu. Mano manymu tai vienas iš geriausiu derinių, tad keksiukai man buvo labai skanūs. Ne tik man bet ir mano draugams :) Deja tiksliai nepamenu kiek būtent keksiukų man išėjo, bet pagal idėją turėjo gautis apie 16 ...
DaugiauPasta con pollo y porro (Makaronai su Vištiena ir porais)
Ne paslaptis, kad mėgstu italų virtuvę. :) Ji pasižymi giliomis laiko patikrintomis maisto ruošimo tradicijomis ir dideliu kulinariniu paveldu, išlikusiu iki šių dienų. Štai paprastas makaronų, su vištiena ir porais, receptas,visada mėgstamas ir laukiamas ant mano stalo. P.S. Sužinok kaip teisingai virti makaronus. Gero apetito ir Skanaus ;)
DaugiauFrikadelių sriuba
Ši sriuba man primena vaikystę, mat ji buvo mano pati mėgstamiausia. Todėl nuolat prašydavau mamos, kad ją padarytu. Ir visai neseniai prisiminiau, kad vaikystėje tokią valgydavau (nes buvau tai pamiršęs), tad nusprendžiau pats pasigaminti. Sriuba labai skani ir lengva. Skanaus!
Daugiau