Loader

Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis

2013-01-28
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Aštrus saldžiarūgštis padažas

  • Česnakinis padažas su agurkais

  • Itališkas pomidorų padažas

  • Padažas koldūnams

Šis padažas puikiai dera su visais mėsos pjausniais. Gražgarsčių lapeliai suteikia riešuto skonio, bei savito aromato. Nuo neatmenamų laikų laukinė (gražgarstė ) rukola augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais gražgarstė buvo viena iš populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant daržoves. Rukola – geriausia lieknėjančių moterų draugė, mat kaip nei viena kita salota, ši teigiamai veikia medžiagų apykaitą. Ji – vitamino C ir jodo šaltinis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, šalina cholesterolį ir tonizuoja organizmą.

Mums Reikės:

  • Grybų
  • Svogūno
  • Gražgarsčių ("Rukolos") lapų
  • Grietinės
  • Pieno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Krapų
  • sviesto kepimui

Gaminimo procesas

Step 1

Supjaustome nuplautus grybus(stambiau) bei nuvalytą svogūną(smulkiau). Dedame kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu.

Step 2

Pakepus keletą minučių, dedame 3-4 šaukštus grietinės, sumažiname ugnį, gerai išmaišome.

Step 3

Susmulkiname gražgarsčių lapelius.

Step 4

Pabaigai Beriame krapus ,pipirus, druską bei gražgarstės lapelius, dar kartą gerai išmaišome.

Step 5

Pieną naudoju tik tuo atveju jei noriu kad padažas būtų skystesnis.

Skanaus ;)

Parašykite komentarą

Title