Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis
2013-01-28- Prep Time: 5m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 20m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šis padažas puikiai dera su visais mėsos pjausniais. Gražgarsčių lapeliai suteikia riešuto skonio, bei savito aromato. Nuo neatmenamų laikų laukinė (gražgarstė ) rukola augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais gražgarstė buvo viena iš populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant daržoves. Rukola – geriausia lieknėjančių moterų draugė, mat kaip nei viena kita salota, ši teigiamai veikia medžiagų apykaitą. Ji – vitamino C ir jodo šaltinis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, šalina cholesterolį ir tonizuoja organizmą.
Mums Reikės:
- Grybų
- Svogūno
- Gražgarsčių ("Rukolos") lapų
- Grietinės
- Pieno
- Druskos
- Pipirų
- Krapų
- sviesto kepimui
Gaminimo procesas
Step 1
Supjaustome nuplautus grybus(stambiau) bei nuvalytą svogūną(smulkiau). Dedame kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu.
Step 2
Pakepus keletą minučių, dedame 3-4 šaukštus grietinės, sumažiname ugnį, gerai išmaišome.
Step 3
Susmulkiname gražgarsčių lapelius.
Step 4
Pabaigai Beriame krapus ,pipirus, druską bei gražgarstės lapelius, dar kartą gerai išmaišome.
Step 5
Pieną naudoju tik tuo atveju jei noriu kad padažas būtų skystesnis.
Skanaus ;)