Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru
2012-11-21- Prep Time: 5m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šiandien gaminau senai nevalgytą patiekalą. Šiuos virtinukus gamindavo mano tėvas, jis jų receptą atsivežė iš savo tėvinės – Ukrainos. Kaskart nuvažiavus į Ukrainą pas senelius, močiutės prašydavom kad juos padarytų. Žinoma ji padarydavo, tačiau padarydavo juos didelius (dydis su lyg delnu) ir labai daug, todėl susirinkdavo visa didelė šeima juos valgyti.
Virtinukai yra nacionalinis ukrainiečių patiekalas (bent jau tokios mano žinios). Jų būną su įvairiais įdarais, tačiau šį kartą rašau apie mūsų šeimos tradicinį – su bulvių įdaru. Labai paprasta ir labai skanu.
Reikės:
- apie 400g miltų
- vandens
- 1 kiaušinio
- druskos
- 3 didelių bulvių
- 3 v.š. sviesto
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
Step 1
Pirmiausią ką padariau, tai tešlą. Sudėjau miltus, vandens, druską ir kiaušinį ir išminkiau iki tol kol tešla nelipo prie rankų. Dedant miltus reikia nepersistengti, kad tešla netaptu per kieta. Išminkius tešlą ją įdėjau į dubenį, uždengiau rankšluosčiu ir padėjau į šoną jai leidau pailsėti.
Step 2
Kol tešla ilsėjosi, nuskutau bulves jas susmulkinau ir pastačiau virti prieš tai įdėdamas druskos.
Step 3
Kol tešla ilsėjosi ir bulvės virė svogūną supjausčiau kaip įmanoma smulkiau ir pakepinau keptuvėje su sviestu.
Step 4
Išvirus bulvėms, jas nusunkiau sudėjau pakepintus svogūnus su sviestu ir su grūstuve, jas sutryniau kol gavosi bulvės košė. Paragavau ar netrūksta druskos. Trūko, tad įdėjau dar žiūbsnelį ir buvo puiku.
Step 5
Iškočiojau tešlą ir padariau apskritimus, į juos sudėjau po šaukštelį bulvių košės ir formavau kažką panašaus į koldūnus. Tada virtinukus sumečiau į pasūdytą verdantį vandenį ir viriau apie 7-8 minutes.
Step 6
Kol virtinukai virė, dariau padažą. Sutraiškiau į dubenėlį česnakus, užpyliau juos aliejumi ir įbėriau druskos ir viską gerai išmaišiau.
Step 7
Virtinukams išvirus juos nusunkiau ir ant jų užpyliau padažo, tada uždengiau puodą dangčiu ir jį vartydamas viską gerai sumaišiau. Viskas, galima jau tiekti ant stalo.
Skanaus!
Comments (2)
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Tekstą parašė Julija on 2013/01/07
liuks patiekaliukas:) man tie virtinukai skaniausi su keptais svogunais(cia vietoj padazo) :)
Tekstą parašė Romanas on 2013/01/07
Tu virtinukų variacijų yra begalės, kiekvienas renkasi pagal savo skonį :)