Aštri čili sriuba
2012-11-13- Prep Time: 5m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:15 h
Average Member Rating
(3.3 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Ne paslaptis, kad mėgstu aštrų maistą. Aš jį valgau nuo pat mažumės, net organizmas pratęs prie aštrumo. Deja, negaliu mėgautis aštriu maistu nuolat, mat žmona negali dažnai valgyti aštraus maisto. Tačiau kas kažkiek laiko pasilepinam ir išsiverdam aštrią čili sriubą. Tiesa pasakius šis receptas yra ne mano, o mano žmonos, bet man neleido sąžinė nepasidalinti šiuo receptu su Jumis.
Reikės:
- 500g faršo (naudoju kiaulienos)
- 1 vnt. čili pipiro
- 100 ml pomidorų padažo
- 800g pomidorų
- 1 skiltelė česnako
- 400g raudonųjų konservuotų pupelių
- 1 vnt. paprikos
- druska
- pipirai
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- prieskonių pagal skonį
- fermentinio sūrio
Gaminimo procesas
Step 1
Visus pomidorus nuplikiau su karštu vandeniu, kad odelė atšoktu. Tuomet pomidorams nulupau odeles ir juos supjausčiau į mažesnius gabaliukus.
Step 2
Papriką, čili pipirą, česnaką ir pomidorus sudėjau į puodą ir sutryniau su blenderiu iki vientisos masės. Jei neturite blenderio tuomet viską galite permalti su mėsmalę.
Step 3
Faršą pakepinau su smulkintu svogūnu kol parudavo, bekepant dar įdėjau druskos ir pipirų, kad faršas nebūtu beskonis. Tada pakeptą faršą supyliau į puodą kuriame jau buvo pomidorų masė.
Step 4
Užkaičiau puodą ir sudėjau pupeles, bei pomidorų padažą. Troškinant sudėjau kitus prieskoniu, dėjau čili (mat pritrūko aštrumo) ir kitus prieskonius (dabar nepamenu kokius, bet čia jau skonio reikalas) ir troškinau apie 20 min. Jei jums masė pasirodė per tiršta galite drąsiai įpilti šiek tiek vandens.
Step 5
Išvirtą sriubą patiekti su apibarstytu tarkuotu fermentiniu sūriu.
Įdomu tai, kad kuo ilgiau sriuba pastovi tuo aštresnė ji tampa. Beje, prie šios sriubos idealiai tinka česnakinė duona. Skanaus!