Folijoje kepta lašiša
2012-10-31- Prep Time: 15m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 40m
Average Member Rating
(3.2 / 5)
22 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šis lašišos kepsnys yra pats skaniausias iš kada nors ragautų. Skonis toks švelnus, o žuvis tokia minkšta ir tiesiog burnoje tirpstanti. Tokią lašišą galima gauti tik restoranuose. Kepiau jau ne kartą, o ir kepsiu dar tikrai. Šis receptas užtikrintai keliaują į garbingiausią virtuvės vietą – ant šaldytuvo.
Reikes:
- 0,5 kg lašišos
- druskos
- grūstų pipirų
- baltų pipirų
- alyvuogių aliejaus
- nedidelė sauja kapotų šviežio rozmarino lapelių
- 6 skiltekės česnako
- nedidelio raudonojo svogūno
- citrina
Gaminimo procesas
Step 1
Įkaitinau orkaitę iki 230°C. Česnaką, svogūną ir citriną supjausčiau plonomis riekutėmis. Sukapojau stambiai rozmariną. Tada į 4 dalis supjaustytą lašišos filė nuploviau su šaltu vandeniu ir nusausinau.
Step 2
Atplėšiau nemenką gabalą folijos ir arčiau jo centro apšlaksčiau šlakeliu alyvuogių aliejumi (ta vietą ant kurios dėsiu lašišos gabalėlį). Tada padėjau lašišą oda į apačią. Ją apibarsčiau druska, pipirais ir rozmarinu. Po to paviršių padengiau citrinos, svogūno ir česnako griežinėliais. Folija uždengiau žuvį ir kraštus labai sandariai užvyniojau. Tą pati padariau su likusiais gabaliukais.
Step 3
Orkaitei įkaitus iki reikiamos temperatūros pašoviau žuvį 15 minučių. Tiek tikrai pakanka, tad nekepkite ilgiau, antraip žuvis bus per sausa ir ne tokia skani. Kol žuvis kepė garnyrui pakepiau daržoves.
Skonis tikrai nepakartojamas kuomet valgoma su daržovėmis. Skanaus!