Teisingai Išvirti Makaronai
2012-10-10Average Member Rating
(2.8 / 5)
20 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Makaronai yra vienas mano mėgstamiausių kulinarinių atradimų žemėje. Dėl makaronų kilmės ginčijasi daugelis šalių, ypač kinai, italai ir arabai. Nėra įrodytas tradicijų perdavimas, tačiau seniausi makaronų pavyzdžiai atrasti Kinijoje. Manoma, jog jiems apie 4000 metų, o atsirado senovės Kinijoje. Į Italiją lakštiniai greičiausiai atkeliavo XIII amžiuje ir lėmė daugybės europietiškų makaronų rūšių atsiradimą. Kai kurių tvirtinimu, makaronams vardą suteikė kardinolas, kuris, pirmą kartą juos pamatęs ant savo stalo, sušuko: „O, ma karoni (o, kaip malonu :))”. Kiti pasakoja, kad senovės graikai savo susižavėjimą tuo, kas jiems nepaprastai patikdavo, išreikšdavo vienu žodžiu- „maccherone”. Pasta – vakarietiški makaronai. Tėvynė – Italija. Gaminama iš kvietinių miltų, kiaušinių, vandens, druskos. Tačiau pagal formą skiriama keli šimtai rūšių. Turbūt dažniausiai sutinkamos problemos makaronų ruošime yra šios: jie sulimpa, išverda per minkšti, per kieti, arba tiesiog nesigauna taip, kaip norėtųsi. Pabandysim to išvengti. ;)
Reikės:
- 200g Makaronų
- 2l vandens
- Žiupsnelio druskos
- V.š. aliejaus
Gaminimo procesas
Step 1
Puode, uždengę dangčiu (taip bus greiciau :)), užverdame 2l vandens.
Step 2
Į verdantį vandenį pilame šaukštą aliejaus, po to druskos.
Step 3
Tada palengva beriame makaronus. Primažiname liepsną iki vidutinio karščio (jei to nepadarysime, makaronų paviršius bus minkštas, o vidus paliks kietas :)).
Step 4
Verdame (apie 15-20min) atidengę dangtį, pamaišome, kad neprikibtų prie puodo dugno.
Step 5
Stebime ir ragaujame: makaronai, jei teisingai išvirti, turėtų būti šiek tiek kietoki.
Step 6
Išvirę nukošiame.
P.S. Jei per klaidą vis tiek makaronai gavosi sulipę, paskutinis šansas pataisyti padėtį – košiant skalauti drungnu vandeniu, kol jie paliks birūs.