Bandelės su saliami dešra
2012-10-10- Prep Time: 10m
- Cook Time: 1:25 h
- Ready In: 1:35 h
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Sumąsčiau išsikepti savo taip mėgstamas bandeles su lašinukais. Tačiau atsidaręs šaldytuvą pastebėjau, kad nebėra lašinių. Kaip tyčia turėjau saliami dešros perteklių, todėl nusprendžiau ją panaudoti vietoj lašinukų. Galutiniu rezultatu ir aš, ir mano žmona likome tikrai patenkinti.
Reikės:
- Tešlai:
- 500g miltų;
- 1 pakelio sausų mielių;
- 250ml pieno;
- 50g cukraus;
- 50g sviesto arba kepinių margarino;
- 1 vnt. kiaušinio;
- Žiupsnelio druskos.
- Įdarui:
- 200g saliami dešros (arba lašinukų, šoninės ir pan.);
- Nedidelio svogūno;
- Juodųjų pipirų
- Cinamono
- 2-3 v.š. džiūvesėlių.
Gaminimo procesas
Step 1
Į dubenį išsijojau miltus, sudėjau mieles, druską, cukrų, kiaušinį ir minkštą sviestą, supyliau pieną. Viską gerai išmaišiau ir tešlą minkiau 15 min. Tada palikau 30 min. iškilti.
Step 2
Kol tešla kilo, dariau įdarą. Supjausčiau svogūną ir saliami, svogūną pakepiau, naudodamas labai nedaug aliejaus ir sumažinau ugnį. Tada sudėjau saliami ir pašildžiau (jokiu būdu nekepinkite). Sudėjau pipirus, cinamoną ir 3 v.š. džiuvesėlių. Gerai išmaišiau ir ragavau ar nieko netrūksta. Pritrūko cinamono, tad įdėjau jo dar šiek tiek, tada vėl išmaišiau ir išjungiau ugnį.
Step 3
Tešlai pakilus, ją iškočiojau ir supjausčiau plačiomis juostelėmis. Kadangi dariau ne su lašinukais, nusprendžiau pakeisti ir formą - dariau pailgas bandeles. Į vidurį dėjau šaukštą įdaro ir gerai užspaudžiau kraštus. Padarytą bandelę į skardą dėjau siūle į apačią, kad gražiau atrodytu. Sudėjęs dar palikau 15 min., kad pakiltų, o po to aptepiau kiaušinio plakiniu. Orkaitę įkaitinau iki 200°C ir kepiau apie 15 min.
Skanaus!